Dünya'ya 600 yıl boyunca diz çöktürüp ardından dağılmış bir imparatorluk...
İşgal kuvvetlerince babadan kalan miras gibi paylaşılmış topraklar...
Kendi vatanında esir düşmüş bir millet...
Ve; Buna başkaldıran bir TÜRK...
Sana 365 gün saygı duymak az geliyor, içimdeki vatan sevgisi daha fazlasını yapmam gerektiğini söylüyor ama ben sana saygı duyarken bile ülkem adına UTANIYORUM... Bizlere miras bıraktığın ve hayatta'ki en büyük eserim dediğin CUMHURİYET, bugün bıraktığın noktanın bile gerisinde. "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" demiştin ama bugün biz bunu söyleyemez olduk, bizler artık "NE MUTLU TÜRKÜM DİYE" demenin suç ve ırkçılık sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. "YÜKSEL TÜRK,SENİN İÇİN YÜKSELMENİN SINIRI YOKTUR" demiştin ama bizler senden sonra gelenlerin sayesinde yerlerde sürünüyoruz. Dün senin karşında oturmaya korkan devlet adamlarından icazet alıp, sana bağlılığını bildirenlere şimdi biz bağlılığımızı bildiriyoruz. Sen bize hedef olarak aydınlığı ve ileri medeniyetleri göstermiştin ama biz bugün dörtnala geriye ve karanlığa koşuyoruz. Bir daha gelmezsin biliyorum ama ben yinede bütün kalbimle ALLAH(c.c.)'tan 1918 ruhunu bir kerede daha milletime nasip etmesini diliyorum, mekanın cennet ruhun şad olsun ATAM...