bence konuyu 2 türlü incelemek lazım.
1 yönetim tarafı - bir sistem ve network mühendisi olarak acaba hangisi daha kolay olacaktır? Şahsi fikrim ise plesk in ilk kurulum sırasında temiz bir kurulumla çok problemsiz bir panel haline geliyor. İşi iyi bilirseniz doğru destek ve doğru yetkilerle çok çok sağlam bir şekilde yönetebilirsiniz. Aynı şeyi cpanel içinde söyliyebiliriz. Bu karşılaştırmada bence cpanel daha başarılı (windows cpanel daha denemedim. )
Ancak backup al başka yere gibi taşımalarda cpanelin fazlasıyla üstünlüğü bulunuyor.
fail over durumunda hangi makina daha hızlı ayağa kaldırkar derseniz kesinlikle plesk daha hızlı toplanabiliyor.
2- kullanım tarafı - bir kullanıcı olarak bakmak gerekirse, cpanel ilk görünüş de daha karmaşık plesk ise daha kullanıcı dostu bir ara yüz sunuyor. cpanel in ara yüzü çok fazla kasmaması bir artı ama bu kullanıcı dostu olduğu anlamınada pek gelmiyor.
sonuç olarak rekabet olması her zaman bizim için daha iyidir. fiyatlar aşağı düşer. daha kalitelisini daha ucuza alaiblir hale gelirsiniz
not: plesk kullananların ve savunanların %90 ı ya cpanel i kullanmamıştır. Yada cpanel i alacak parası yoktur. Son bir ihtimal daha oda sadece 1 saat bakmıştır

Evet yukarıda dediğim gibi kullanıcı dostu bir arayüzü yok ama performans kullanım bakımından bakılırsa şuanda cpanel daha başarılı.
dip not: Windows üzerinde cpanel kullanmadım daha. Ama active directory i kullanması ilginç olmuş. Belki exchange entegrasyonu v.s. olabilir. Hatta ISA ortamın da ciddi bir firewall oluşturulabilir bile. Bu durumda ise muhteşem bir fark atacağı kesindir.