İngilitere öyle idi. Artık yeni hükümet her türlü ödenekler ve vize şartları zorlaştırılıyor. Şöyle düşünün benim 2 yıldır vizem vardı sadece 2 ay daha uzatmama gerekiyordu 3 hafta süründürdüler yok o belge yok şu belge, yok bu orjinal değil yok bunun mühürü eksik vs.

Evsiz, fakir, 18 yaş altı çocuk yapma, işsizlik, vs gibi ödenekleri okumaya niyeti olmayan insanların bu kanunları aşırı şekilde kötüye kullanığp hayatlarını bedavaya getirmesi, ülkede büyük sıkıntı yarattı, çalışan ülkeye yararı olan kesimden deli gibi vergi alınırken onlar o vergi bedava hayat yaşaması ve ülkenin son kriz sonrası ekonominin sarsılmasıyla büyük ödenek kesintileri ve vergi zamları başladı özellikle sigara-alkol.

Şöyle diyebilirim Londra'da ev kirası hariç 500pound ile ucu ucuna geçinirsin, diğer şehirlerde 350-400dür. Dedim ya ucu ucuna, ben size tavsiyem ucu ucuna burada geçiceğine her zaman vatandaş dahi olsan herzamna bir yabancı olarak görüleceğine, Türkiye de ucu ucuna geçinin, Türkiye de fırsatlar daha çok.

Yurtdışı şuan benim ailem ve arkadaşlarım dahil bir çoğuna acayip cazip geliyor çünkü yaşamadılar zorluğunu, gittiniz bir yerde 3 gün kalırsanız süper gelir ne güzel tam yaşanacak yer dersiniz ne zaman 1-2 ay kalırsanız tüm iğrençliğini görürsünüz. Şöyle diyiim ben 2001'den bu yana Türkiye dışındayım arada gidip gelsemde yerleşik değilim. Türkiye de kriz var, iş yok, ülke böyle deseler her yer böyle, bence her zaman dğdun yer en iyisidir.

Elbette şansını zorla ama hayallerini bence buraya göre kurma inan burda ki Türklerin yaşam tarızına bakıyorum 10-15yıldır buradalar, ne Türkler tam anlamıya nede İngiliz arada kalmışlar.

Tavsiye istermisin? İlaki gidecem dersen bu konularda Kanada en iyisi. Avrupayıunut Avrupa batıyor artık, adamların oturmuş sosyal sistemi olmasa çok felaket olaylar kopacak.