Burti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ekşın arama bisaniye

İltica yaptım diyelim mahkeme/hukuk yollarıyla pasaport olayını halledemezmiyim ?
ingilitere söyle diyeyim, sana ev + maas veriyor. bir hukuk burosu ile calısabilirsin ücretsiz yapan firmalar var hayır kurumu gibi. " ingilitereye iltica " diye aratırsan baya sonuc elde edersin. yakın dostumuz gitti oradan biliyorum demişti, 1.5 sene sonra anca gelebildi tekrardan türkiyeye oda veraset vs işleri icin geçeli bir bahane bularak. yoksa geri göndermezler. sen o ülkeden hayat tehlikem var diye kacıyorsun sıgınıyorsun. geri gidince ne dicek sana göcmenlik veren mahkeme?? inanmaz yani. vatandaslık alamazsın yarın öbür gün. ama vatandaslık alırsanda asla geri cevrilemez o kural. yaşanmış bir hikaye anlatayım,

kanadaya bir göcmen gidiyor havalimanında iltica etmek istiyor bir türk. neyse tercüman vs buluyorlar, ben hristiyanım desem alırlarmı diyerek sansını deniyor adam. mahkemede karar cıkıyor. ilticası kabul edilmiştir diye. adam sevinçten allaaaah! çok şükür diye bağırıyor. hakim kararından cayamıyor tabi. istifa ediyor sonra böyle bir salaklık ettigi icin.