Bende sözleşmeli öğretmenim. Hakikaten bizler 4 yıllık fakülte eğitiminden sonra hatta kimimiz yüksek lisans yapıp da öğretmenlik yaparken 1300-1400 TL maaş alırken polis veya diğer eşdeğerdeki kamu görevlileri 2000TL den aşağı maaş almıyorlar. Polisleri de diğer meslek gruplarından yetişen bireyleri unutmayın ki Öğretmenler yetiştiriyor. Öğretmenler bu anlamda mağdur edilirse geçim derdi ve birçok stres ve onca öğrencinin sorumluluğunu üstünde taşıyan öğretmen nasıl sağlıklı bir nesil yetiştirebilir!!! Bu konuda söylencek söz, anlatılacak dert çok da anlatmakla bitmez, çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Problem değil çözüm üretmek gerek.
Bu ülkede kime silah zoruyla iş yaptırılıyor? Bu işe başlamadan maaşını bilmiyor muydunuz? Çevremde ne kadar çok öğretmen tanıdığım var ise hepsi hem işinden, hemde maaşından memnun değil. Yok öğrenciler çok uğraştırıyormuş, yok maaşı azmış, dersane veya özel ders olmadan zor geçiniyorlarmışta vs vs. Öğretmen olmadanda polislerin daha çok maaş aldığını biliyor olmanız lazım. Eğer stres altında çalışıp sağlıklı nesil yetiştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız istifa edin. Yazdığınız şey o kadar saçmaki
maaşım az, işimi düzgün yapamıyorum a getiriyorsunuz. Bu ülkedeki en büyük eksik zaten eğitim. Sizin gibi düşünen, stres altındayım, zor geçindiriyorum, nasıl düzgün öğrenci yetiştireyim diyen hocalar yüzünden 10 sene sonra çok daha acaip bir nesil ortaya çıkacak kanısındayım.