Dikkatli okursanız bilgisayar demiş ve ccCam card sharing'de kullanılan bir yazılımdır evet ancak DreamBoxların içerisinde de bu yazılım benzeri bir yazılım vardır. ccCam da Server ve Client diye 2 türü vardır zaten bilgisayara dediği için dijital bir tv kartıyla bu işi bağlamasını söyledim olay bundan ibarettir. Yani yanlış bir anlatım olduğunu sanmıyorum.
Sadece Bilgisayar için özel DreamBox almak istemiyor ise arkadaş bir dijital ekran kartı ile ccCam alması kafi diye düşünüyorum.
Dreambox'lar istenildiğinde sürekli olarak internete bağlı kalabilen receiver 'lardır. Yani ethernet çıkışı vardır. Bu çıkış sayesinde cihaz sürekli güncel kalır.. Cardsharing uygulamaları çalışabilir.. TV'de izlenen filmler PC'ye kaydedilebilir.. vs..vs...
Dreambox yazılımları "
image" diye isimlendirilen yazılımlardır.. örnekleyecek olursak: En popüleri "Gemini" ardından "PLi" "SiFteam" image'leri gelir...
Dreamboxların içindeki yazılımları CCcam türü yazılımlara benzetmek doğru değildir.. CCcam, gbox, oscam, evocamd, mgcamd, newcamd ....vs tarzı yazılımlar
Enigma 1/2 emulators' dur ( Dream için enigma değerleri 1-2 )
Uydu yayınlarını Bilgisayarda izlemek için sadece UyduTV kartı almak yeterlidir.. Skystar ve benzerleri....
HDVB, Hadu - CCcam client yazılımları pc'de emulators kurulumu için gerekli client'lere
örnektir..
Özetleyecek olursak "CCcam" yazılımına; PC'de uydu yayınları izlensede, Dreambox'da uydu yayınları izlensede.. Dreamboxdaki yayın PC'de izlensede ( dream ip'si yazılarak ) gerek
yoktur..
Çünkü CCcam ve türdeki yazılımların görevi apayrıdır.. ( daha çok illegal amaçlar içindir )