Bence tek taraflı düşünmeyin karşıda ki kişinin yerine koyun kendinizi. Herkesin bu sistemi bilmesi gerekmiyor. Adam doğal olarak düz mantıkla ben paramı verdim karşılığında sitemi istiyorum diyor. Bu da onun en doğal hakkı. Ortada bir dolandırıcılık olduğu kesin. Hem gidip bir kişi adına hizmet alacaksın sonra o kişinin sana yaptığı ödemeleri yerine teslim etmeyeceksin. Madem bu işi yürütemiyorsun o zaman niye adamın paralarını alıyorsun. Siteyi taşıdıysan taşıdığın yere müşteri bilgilerini bildirirsin sunucu sahibide gerekli iletişimi kurar. Arkadaşım dikkat edersen seninle ilgili en ufak birşey söylemedim çünkü senin bir kabahatin yok. Ama benzer durumlar benimde başıma geldi eminim birçok kişi de yaşamıştır. Benim sunucularıma müşterilerini getiren bir kişi adamların paralarını da almış fakat süre dolduğunda ne haber vermiş ne telefonlarına çıkmış. Bende kendisine ulaşamamıştım. Sunucuda ki sitelerin iletişim bilgilerinden (kendi sitelerinde yer alan e-posta adreslerinden) site sahiplerine durumu özetleyen bir e-posta gönderdim ve onlarda olan biteni farkettiler. Sen iletişim kurmayı denedin mi bilmiyorum tabii doğal olarak emre sana uzatmadılar/uzatmayacaklar dediyse zaten böyle birşey yapmazsın. Mağdur durumda olan kişi emrenin senin ortağın/çalışanın olduğunu düşünüyor çünkü onunla iş yapıyor. Durumu anlarsa problemi daha net çözer. Ama ne olursa olsun eğer iletişim kurarak sorununu gideremiyorsa. Gidip savcılığa emre adlı kişiyle ilgili şikayetini bildirip hakkını sonuna kadar aramalıdır. Sizinle bir ilişiği olmasada size karşı konuşmaları hoş olmamış ama bunu da alttan almanız gerekir.