bogart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıklama için Teşekürler, ama buna bir hal çare düşünmek gerekiyor ziyaretçi çok sorgulama yapıyor evet ama bunu aynı ziyaretçi günde en fazla 2 bilemedin 3 sorgu yapması lazım dediğine göre,

Buna önlem olarak sistemin kendi içinde sorgulama esnasında yapay zeka kullanarak kendisi buna izin vermemeli yani 2 sorgudan sonra bukadar hakkınız var gibi bişey olabilir önlem olarak db çok fazla yük binmemiş olur.

farzedelimki ben günde 25 defa sorgulama yapıyorum benim gibi bi dünya sitesi olan ziyaretçi sayısı var buna istinaden bu sisteme bot tarzı sorugu esnasında ziyaretçiyi uyaran bir sistem geliştirmek gerekiyor.

Db de kayıt tutmaması gerekir aslında sorgu esnasında direk db kayıt etmesi bi ton sitenin aynı anda db yorması demek kendini 30 sabiyede bir yeniliyorsa sıfırlıyorsa oda yetmiyorsa alternatif sistem geliştirmek gerekir.

Bunlar tamamen benim düşüncem.
Düşüncelerini zaman ayırarak uzun uzun yazdığın için teşekkür ediyorum.

Dikkat edersen bahsettiklerin scriptin eksikleri değil fazlalıkları, bunları çıkartıp aklındaki scripti elde edebilirsin. Çıkartmana da gerek yok panelden limitleri düşürebilirsin. Db ye kayıt bu scriptin en önemli özelliği dememin sebeblerini anlatayım.

Db yi yormayalım diye kayıt etmezsek bu sefer işlemciyi yoracağız veya ram i şişireceğiz. Bu forum sayfasının görüntülenmesi için en az 15 sorgu gerekiyor. Doğru kodlandığı takdirde problem çıkmaz.

1 yıl önce daha da basiti olan ilk versiyonu çıkarmıştık, db ye kayıt yoktu. 7 ay içinde demo sitesinin Google indexi 10 sayfayı geçemedi. Yavaş bir server üzerinde ve kaynakların yoğun olduğu bir saatte verilerin gelmesi 30-40 saniyeyi bulabilir. Google ise kimseyi bu kadar beklemez. Yeni scriptimizin demo sitesi 1 ay oldu olmadı Google da indexli sayfa sayısı 600 küsür, sitemap vermedim daha.

Bir önceki cevabımda anlattığım limitler ziyaretçileri kısıtlamak için değil. Spam veya gereksiz sorguları önlemek için bir nevi captcha yerine geçiyor. Bir anlamda da captcha derdini ortadan kaldırıyor. Normal bir ziyaretçi günde 2-3 site değil sınırsız sayıda sitenin değerlerine bakabilir bunda bir kısıtlama yok. Hazır ziyaretçi gelmiş siteye neden uyarayım. Sadece normal birinin (art niyetli, flood yapmayan) saatte 15 yeni (db de kayıtlı olmayan) site sorgulayabileceğini tecrübe ettik ve ona limit koyduk. Şuana kadar da bu limite takılan olmadı. İsteyen herkes kendine göre ayarlayabilsin diye de panele ayarlarını yerleştirdik.

Tekrar teşekkür ediyorum @bogart

AdresPosta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siteye eklenen kodlar problem var onlara bakabilirmisin ?

siteye eklenince firefoxta hiç gözükmüyor diğer tarayıcılardada x şeklinde çıkıyor
Eğer hiçbir tarayıcıda gözükmüyorsa eklemeye çalıştığınız kodları kontrol edin. Yine de çözemiyorsanız eklemek istediğiniz kodları PM atın lütfen.