Arkadaşlar genel istek üzerine linki kaldırıyorum ama yorumlar geröekten ilginç. Amacım askerliği veya askerlik mesleğini yapanları kötülemek değil. Malum askerlik sürelerinin tartışıldığı bugünlerde ülkemizde askerliğin -birçok alanda- amacına uygun olmadığını - yapılmadığını göstermekti. Askerliğimi yaptım ve komutanlarımla hiçbir sorun yaşamadım. Telefonları var hala da görüşüyorum onlarla. Bu ayrı bir olay. Gerçekten bu mesleği kendi özel işleri için kullananlar da var. Bu kadar kalabalık bir orduda olması da doğal. Fakat bu kişiler 3-5 kişi değil. Askeri kullanılacak meta gibi gören bir anlayış var burda. İşini hakkıyla yapan, askere güzel davranan komutanlarımız da var tabiki..
Ordumuzun artık küçülmesi lazım. Artık bu gelinen zamanda bizim kadar büyük ordular ancak soğuk savaş ülkelerinde var. Onlar bile artık ordularını küçültüyorlar. Profesyonelleşiyorlar. 2 ay eğitim almış birini yıllarca dağda yatıp kalkan teröristlerle karşılaştırırsanız tabi bu kadar şehit gelir. Bunun yerine bu işi profesyonelce yapan kadrolara ihtiyaç yok mu?
Geçen gazetelerde 200binden fazla askerin hizmette çalıştırıldığı yazıyordu. Arkadaşlar herşey mükemmel değil.