antivirüs kullanmayın bilgisayarınızı seviyorsanız. şuna inanıyorum antivirüsler virüsleri çekiyor eee sebep açık ve net ortada antivirüs programlarını piyasaya süren firma ileri bir tarihte para kazanabilmek için o programları aşan bilgisayara zarar veren virüsler üretiyorlar o süreç sonrasında üst sürümü yüklemelisiniz buda para tam hatırlamıyorum ama 2002'den beri virüs programı kullanmıyorum o günden beri rahatım sıkıntım yok şükür. virüsün size bulaşmasıyla bana bulaşması arasında dağlar kadar fark var şöyle ki; sizde o virüs programının exesi bulunuyor ve internet bağlantınız mevcut exe ulaşması firmanın ürettiği virüs için çok kolay olucaktır bende ise o programa ait bir tek yazılım mevcut değil doğal olarak virüs beni bulmakta zorlanıyor. diğer programlardan diyeceksiniz virüs bulaşabilir onların arasında en yaygın olanı media player 10 idi onuda kullanmıyorum bir diğeri kolaylıkla bilgisayarınızı tespit ettiren winamptır diğer mp3 indirme programlarını herkes biliyor zaten bazı program eklentilerinden de yakalanabilirsiniz. biraz dikkatli olduğunuz zaman problem yaşamıyorsunuz açıkcası ve bilgisayarınız daha uzun ömürlü oluyor.