"para" proje için ülkede tek sorun bu vergisindan tut giderlerine kadar. bundan 1 sene once bir firmayla anlaşıp bir proje gerçekleştirecektir proje kapsamında vadofone turkcell avea olacaktı. olumlu baktılar proje zamanla fena bir bütçe gerektirdiği için bıraktık. şimdi aklımda dünyayı yerinden oynatıcak bir proje var benzerleri var projenin ama benim düşündüğüm tamamen farklı onlardan ama maliyeti öyle böyle değil şuanda yok düşündüğüm gibi bir web sitesi internet üzerinden proje tüm dilleri kapsıyor. (php, java vs.) ama bunu kendim başarmalıyım büyük firmalara bundan bahsetmek benim ortada kalmam demek bir defa yaparım o aptallığı. (diğer proje içinde şans oyunları kapsamında ama alışveriş üzerine idi telefonunda transfer edeceği parayla kredi kartı kullanılmayacaktır tamamen telefon üzerinden para transferi alısveris yapabileceklerdi şans oyunları oynayabileceklerdi) kapsamlı anlatmadım bizim düşündüğümüz suanda kullanıldığı gibi değil.

bir diğer aklıma gelen milli eğitimle iş birliği içinde bu projeyi webcam olayı çıktığında düşünüyordu şuanda mevcut bir çok firmada ders anlatımları dersler öğrenciler için olucaktır lisede denemeler başlanıcaktı üniversite sonra bilgisayar alıskanlıkları geliştiğinde ilk öğretime aktarılıcaktı kontroller vs.. bir ajandaya herseyi dökmüştük ajandam hala durur evde detaylarıyla şuanda bu projede yapılmıyor ama bir parça olsun bazı çalışmaları gördüm bu anlamda özel tabi devlet bazında değil.