Antrenörlük konusunu araştıralı 13 gün oluyor ve hergün internete girdiğimde antrenörlük konusunu araştırıyorumda hiç somut birşey yok ya. Mesela işte nası diyim hangi ülkede hangi okul var, ne gibi kriterler istiyorlar, eğitim ücreti ne kadar, ne kadar dil bilmek gerekiyor, neler gerekli hiç birşey bulamadım. Mesela Almanya bu konuda çok iyi ama tek bildiğim ve ulaştığım şey derdini anlatacak kadar Almanya ve 5 bin Euro karşılığında Köln spor akademisine giriyorsun ( tabi gerekli sınavlar,formlar vs. gibi şeylerde gerekli ).

Bunun dışında Balkan ülkelerindede varmış böyle eğitim veren okullar ama oralara gitmek içinde ne lazımdır, ücreti ne kadardır bilmiyorum. Hani Romanya'da yaşayan, Almanya'da yaşayan, İngiltere'de yaşayan ve futbola eğimli böyle şeyleri bilen birileri falanda bulamadım ne sanalda ne reelde. Nası olacak bilmiyorum ya. Şuan lise mezunu olmadanda bişi yapılmıyordur büyük ihtimal ama ben kesin olarak gideceğim yeri belirlesem, bana en uygun yeri bulsam yani, gerekli olan şeyleri yapabileceğim bir yer bulsam hani oranın yaşam şartına, diline gibi şeyleri için hazırlık yapacam ya. 18 oldum banka hesabıda açtırabiliyorum artık. Para içinde mesela çok para isteniyor diyorlar. Onun için ben 5-10 neyse hemen gidip hesabıma atarım yani biriktiririm de işte ailemlede konuşmadım hiç dahaca. Ama şuan tek hedefim antrenörlük.

İşin kötüsü hani aradığım kitaplarıda bulamıyorum. 4 Adet kitap belirledim. Bu 4 kitapın 3 tanesini malesef ne kitapyurdunda ne Samsun'daki D&R'de nede internette idefix veya başka bir sitede bulamadım. Yok kitaplar .

Aradığım kitaplarda şunlar ;

Jose Mourinho / Bir Portekiz Yapımı ( Luis Lourenço, Bizit Yayıncılık )
Jose Mourinho / Başarının Anatomisi ( Patrick Barclay, Bizit Yayıncılık )
Futbolda Liderlik ve Antrenörlük ( Ayşe Türksoy )
Messi Futbolun Devleri ( Uğur Önver )

Bu kitaplardan sadece bulabildiği Messi Futbolun Devleri adlı kitabı buldum ama almadım.
Şuan durum böyle. 3,330,125 üyesi olan bilinen bir forum sitesinede baya uzun bir yazı yazdım ama malesef oradada yardımcı olabilecek bilgilendirebilecek birisi çıkmadı.