savas_55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Roots. Fikir Mantıklı fakat uygulama yanlış. Devlet desteğini arkana almadan atıyorum xxx firmasını kriterliyemezsin? Sana kimse bu yetkiyi vermez. 15 kişi bir araya gelip bunu yaptığınızda karşı gruplarda oluşacaktır bunuda göz önünde bulundurmalısınız.
Vergi mükellefiyeti konusuna değinirsek vergi vermek tabiki önemli sen , ben ve daha bir çok firma vergi vermekte ekstra masraf olarak hizmetlerine eklemekte bunlar üzerinden satış yapmakta ve hobi olarak satış yapanlar kadar fiyatları düşürememektedir. Bu Vergi konusunda destekçiyim.

Ama bir araya gelme vs. işlemleri açısından destekçisi değilim konunya. Çünki örneğin TİB Ne yapabiliyor ? Ne Yaptırım uyguluyor Yada uygulatıyor? Ben görmedim henüz yıllardır sektördeyim hiç bir yaptırımına rastlamadım.. Kendi şikayet ettiklerime dahil birşey olmadı cezayı geçtim belge alın uyarısı bile gitmedi?
Devletin bu kadar görmezden geldiği ve önemsemediği,sadece AB Standartları için şart koşulan kanunları uyguladığı daha çok uygulayamadığı bir sektörde. Destek vereceğini sanmıyorum bu yüzden bu gruplaşmaya katılmıyorum
Espirili bir yaklaşımda bulunursak Çetecilikten göz altına bile alınabilirsiniz malum bu sıralar devlet baba 3-5 kişi bir arada görünce alıyor götrüyor
Siz aynı fikre sahip 25 tane şirket toplayın, ben sizi devletin dinlemesini de sağlarım.

Bu pek çok şirketin işine gelmeyecektir, çünki bu ortam pek çok kişi için ciddi bir ekmek kapısı. Biz bu adamlara ekmek yemeyin demiyoruz, ekmeğinizi doğru yemeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz...

Örnek olarak TİB'in 3 sene önce çıkarttığı yer sağlayıcılık konulu toplantılarına hanginiz gitti? ben söyleyeyim hiç kimse gitmedi. Nerden biliyorum? Çünki ben oradaydım ve hiç birinizi görmedim Bu toplantılarda 100 tane bu konuda çalışan şirketin adına konuşabilirse birileri gerçekten işe yarayacaktır.

Ben tek başıma konuştuğumda bile işe yarayan yerleri bolca gördüm.

Dernek miş, odaymış, birlikmiş bunlar değil, sadece aynı vizyondaki şirketlerin oluşturduğu bir kurul, bir kulüp vs olması daha hızlı büyümesini sağlar.