Niçin vergi ödeyeceksiniz? Suçunuz Türk olmak mı?

Devlet her daim yurt dışında iş yapanların paralarını Türk bankalarına yatırmaları için çağrı yapmıyor mu? Burada fark nerede?

Siz Türkiye de iş yapan bir şirketten server ya da domain kiraladıysanız zaten hosting şirketine bu hizmetin karşılığını vergisi ile birlikte ödemektesiniz. Eğer o şirket bu hizmet için vergi ödemiyorsa devletin işi o kişinin takasına yapışmaktır.

Size kendimden örnek vereyim; Ben yurt dışında yaşıyorum ama paramı Türk bankalarına yollatıyorum. Şimdi ben vergi mi kaçırıyorum yoksa ülkeme katkı mı sağlıyorum?

Eğer devlet benim bu iyiliğim karşısında bana hakkı olmayan şekilde ceza keserse ve üzerinde en küçük hakkı olmayan yurt dışında bir şirketten kazandığım paraya göz dikerse aynı şekilde ben de tepki gösterir paramı yurt dışındaki bankalarda değerlendiririm. Aynı bankadan aldığım bir kredi kartı ilede paramı Türkiye dahil dünyanın istediğim ülkesinde çatır çatır yerim.

Velhasıl burada kaybeden ben değil ülkem olur.

Bu vergi ödemek zorundasın diyen arkadaşlarım lütfen bana T.C. kanunlarında hangi maddeye dayanarak yurt dışında kazanılan paralar için Türkiye de vergi ödemek zorunda olduğumuzu yazarsa memnun olurum.

Selamlar.