Selamlar,
İlk bilgisayarımı 1985 yılında almıştım monitöründe ki yeşil rengi hala hatırlarım Amstrad 464K idi ve basic ile kodlamalara o zamanlar başlamıştım. Nerden nereye geldik, Microsoft kuruldu 95-98-NT Win 2000- XP - Longhorn (kodlar çalındı Vista oldu ) ve Win. 7 şimdide Win. 8 geliyormuş. Kusura bakmayın ama keşke şu an ki programları desteklese de Windows 95 kullansam. Linux zaten kullanıyorum, ama home user'lar için tek önereceğim işletim sistemi XP Professional ama içinde azcık microsoft'un hediyelerini var onları kaldırıp güvenli şekilde kullanın. Milletvekillerimize ilk laptop verildiği günleri hatırlayın hepsi Microsoft işletim sistemliydi ve 1 ay sonra güvenlik nedeniyle toplatılıp Linux kurulup kendilerine notebookları iade edildi. Avrupa da tüm siyasi kuruluşlar da Linux kullanmakta güvenlik nedeniyle. Mac'e malesef alışamadığımdan ve hoşlanmadığımdan sadece Dergide Tasarımcıların odasına girdiğimde şöyle bi bakar geçerim. Neyse lafı fazla uzatmadan şu an bence en iyi işletim sistemi (Ev kullanıcıları için) XP Professional.
Saygılarımla,
WNLServers.Com
Ş.Orkun AFACAN
Softlayer - Türkiye Ana Bayiisi