Bende kendi d90ımı 1800 liraya almıştım. 550D de 1600 lira, spotlar tabi. Şunu da anlatayım da alacaklar için yardımım olsun.

İlla garantili ürün alacağım diye kasmayın. Bu aletler çok çabuk bozulan cinsten aletler değil, ama siz lensi takıcam diye aynasını kırarsanız, düşürürseniz, suya değdirirseniz tabi bozulacaktır ve buna garanti de bakmıyor. Ben malımı iyi kullanırım diyorsanız güvendiğiniz, işi bilen insanlardan spot almakta fayda var.

İkinci el alacaksanız da 10.bin shutter yani 10bin fotograftan fazla çekilmemiş olsun o makinada. Makinaların çekim ömürleri var bunlar 40bin ile 100 bin arasında değişiyor, bu bitince makinayı çöpe at demek değil tabiki, gene çeker ama ilk günkü netliği bulamazsınız.

İkinci el alırken tüm fonksiyonlarını iyice incelemelisiniz, pil yerlerinin paslanmamış olmasına lens ve aynasının çizik veya tozlu olmamasına dikkat etmelisiniz. iso değerlerini değiştirerek çektiğiniz fotoğrafları bilgisayara atarak ölü piksel olmamasına dikkat etmeniz lazım.

Şunu da ekleyeyim bu makinalarla ortalama 25 dakika video çekebilirsniz çok ısındığı için kendini kapatıyor. Yani reklam filmleri yada kısa film çekecekseniz bir problem çıkmaz. Ben denemek için 1 dakikalık video dışında çekmedim bile. İnsan foto çekmek için alınca kullanmıyor bile videoyu.