arkadaşlar 2 gün önce bir kuponla hesap açıp etkinleştirdim sanal kartımla ve reklamlarım yayına girdi 100 tl bakiyem vardı ama bugün baktım bakiyem tükendiği halde bakiyemin üstünde seyrediyor hesap ekstradan bi 50 küsür lira daha bakiye duruyor diecem karttan çekior ama kart sanal limit sıfır bu nedir biri bana açıklarsa sevinirim...
Eğer hesabı oluştururken Kredi Kartını seçtiyseniz ve anlattığınız kadarıyla sanal kart bilgilerinizi verdiyseniz, bu sonradan ödemeli olarak kayıt altına alınmıştır. Her 50 TL harcamadan sonra (promosyon kodları bittikten sonraki her 50 TL de) google tarafından faturalandırılır ve otomatik olarak kartınızdan borçlu olunan tutarı ödersiniz. Zaten hesap oluştururken siz esasında bunun talimatını da googleye vermiş oldunuz. Şimdi sanal kart olayında elbette 0 TL bakiyeli karttan google parayı çekemediği için reklamınızı durduracak, tahsiline kadar bu böyle devam edecektir. Sizin derdinizi tam olarak da anlayamasamda ödemesini yapmak istiyorsanız; yeni bir kart ekleyin öncelikle yedek kart olarak sonra onu asıl kart yaparak ödemenin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bunu da bir kenara not edelim.
Diğer arkadaşın cevabına cevap verelim. Sanal kartlarda son 4 rakam (ve hatta 5-6 rakam) bir öncekinden farklı olduğundan (oluşturma tarihleri birbirine yakın değilse tabii ki), bir sonraki hesap açılışı için herhangi bir şekilde kart reddine neden olmayan bir durumu da ihtiva eder. Dolayısıyla sanal kart hesapların aktivasyonunda çoğunlukla tercih edilen yöntem olarak kabul edilmektedir. Oysa kredi kartı numaraları ile farklı zamanlarda 2-3 kez aktivasyon yapılabilirken sanal kart oluşturularak bu kart reddinin önüne geçilebilmektedir. Meselenin özü budur.