3 sene önce 2 yıllık bitirdim, 40 kişilik sınıfta 38 kişi kitaba bakmadan ekrana "merhaba dünya" yazdıramaz. İşveren bunları işe alıp ne yapacak? : )
Vasıfsız, kendini yetiştirmeyen, 2k maaş isteyen, batak ve okey uzmanı elemanlar çok...
Herşey okul okumakla olmuyor kendinide geliştirmek lazım ama okulların büyük çoğunluğundada verilen eğitim çoğu zaman sıfıra yakın oluyor. Gün geçiriliyor eğitim sıfır. Ayrıca doğru bölüm seçmekte önemli ama ülkemizde rehber öğretmenler sadece kolejlerde bulunduğu için normal eğitim alanlarda her zaman babayı almış oluyor

Bu ülkede niye dersaneler prim yapıyor çünkü okulda eğitim sıfır. Öğretmen faktörü ve sistemin işleyiş faktörü çok önemli. Daha adam olmayı beceremeyenleri öğretmen diye öğrencilerin başına dert olarak vermemek gerekiyor.
Orta okuldan sonra liseye geçmeden önce herkesin teste girip sonuca göre kendi alanına uygun yerlere gitmesi gerekiyor ama öyle olmadığı için ayda 1 TL kazanma bana yeter diyen adamla ayda 100.00 TL bana yetmez diyen adam aynı ortamda oluyor. Yani fikir ayrılığı olduğu için kafalar uyuşmayınca sonradan herşey bu hale geliyor.
Adam çok güzel şarkı söylüyorsa bırak gitsin sanatçılıkla ilgili bölüm okusun belki dünyanın en büyük şarkıcılarından biri olacak ama hiç işi olmamasına rağmen saçma sapan şeyler öğretilmeye zorlanıyor. Adam belki dünyanın en tanınmış bilgisayarcılarından biri olup googleın microsoftun başına geçecek ama sen adama beden dersinde takla atmayı öğretiyorsun, adam dünyanın en iyi aktörlerinden biri olacak ama sen 2+2 nin 4 olduğundan bahsediyorsun. O zamanda iş arayan kendi istediği işi bulamıyor işverende kalifiye eleman bulamıyor. Sonra gelip burda 3 sayfa yazıyosun işte böyle..
Herkesin kendi alanına yönlendirilmesi her zaman daha doğru olacaktır.