Ege üniversitesinden mezun oldum. Tekstil Mühendisliğini bitirdim.. Benim gibi bu okulda 4000 öğrenci mühendisliğini bitirdi ama bir halt olamadılar

Ortalıkta çalışan fabrika yok.. Olsa ne olacak 1-2 tane mezun alıyorlar.. Bu okulda geri kalan koskoca mühendisliği bitirmiş öğrenciler tekniker olur. Buda en fazla %5'i tekniker olmuştur.! Geri kalanı kasap, manav, dönerci, bakkal..

Şimdi düşünelim bu adam dönerden ne anlar etten ne anlar? Bu adam bunun içi eğitim aldı mı? Almadığında bu adamlarda bu açtıkları dükkandan iflas eder. Ve bu ülkenin durumuda etkilidir.

15 senedir eğitim alıyorsun. Ben bunu olacam diyorsun çocukken. Okuyorsun başarıyorsun mühendis-öğretmen olmaya hak kazanıyorsun. Ama birşey olamıyorsun. Fabrika yok. Öğretmen alacak okul yok.. Koca bir sıfır.

Bu sorun yıllardır sürüyor.. Bu sorun hayatta bitmez.. Hiç bir zaman inanmam Burası Türkiye unutmayalım

---
Almanyaya gidecem aralık ayında.. Daha gitmeden 3 iş hazırda beni bekliyor. İşlerde öyle küçük işlerde değil.. Çalıştıracak eleman arıyorlar. Boş gördükleri adamları anında kapıyorlar Bizim böyle olmamız gerekir..