heLLoFtHewoLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen gün canlı yayında Hanefi Avcı'nın avukatı, konuşmasının sonunda, bütün bu yapılanlar laik kesime değil cemaat kesimine yapılıyor,asıl cemaatlerin üzerine gidiliyor demişti.
İnanmak istemedim ama,oturup düşününce adam doğru söylüyor.
Sanki cumhuriyet elden gidecekmiş gibi bu bilmem kaç yıl önce olmuş böyle utanç verici bir olayın 2010 yılında getirilip halkın önüne film olarak sunulması utanç vericidir bana göre.Düşünün yani Atatürk bile neredeyse bu olayı, Menemen i haritadan silerek kapatacakmış ki kendini zor tutmuş.Bütün filmlerde nedense hep sol kesimin yaptığı filmler.Anlam veremiyorum bir türlü.Sanki Atatürk ü,Cumhuriyeti bi tek onlar seviyor.
Bu şekilde düşünmek çok yanlış, bu olan olay Cumhuriyet tarihinin önemli olaylarından birisidir, kaldı ki tarihimiz ile ilgili yapılan filmler ortada. Hem çıkıyoruz çok az film var şöyle böyle diye eleştiriyoruz adamlar yapıyor sonra neden bu olayı seçtin diyoruz. Olmaz böyle iş. Bakın hollywood'a adamlar hapşursa filmini çekecek, sonra neden bizim sinemamız hollywood gibi olmuyor diyoruz. Fikri beğenmesen bile dinle, izle ki öyle karşılık ver. Körü körüne bişeyleri konuşmak yanlış.