Türkiyede barınan tüm sunucular zaten c sınıfı ip taşımak zorundadır..
amerikada a tipi avrupada b tipi türkiyede c tipi ip uygulaması vardır..
türkiyede a sınıfı ip almak imkansızdır zaten..
yani seo hosting konusunu o kadar geniş anlamamak lazım..
mesele sadece şu: Türkiyede barınan sitelerinize Türkiyede barınan sitelerinizden link verin..
olayı çok basite indirgediniz. Türkiyede yer alan tüm hostingler seo hostingdir diyorsunuz.
Elbette Türkiyedeki sitelerden birbirlerine link verilmesi faydalıdır. Ancak kendi sitelerinizse bu fayda minimumda kalır diyoruz. Bunun için seo hostingi öneriyoruz.
seo hosting pahalı gelirse, shared hosting yerine hosting firmanıza dersiniz bana özel ip verebilir misiniz diye. çok cüzi ücretle veya ücretsiz size özel ip verir. Aynı sunucudaki kötü seo puanına sahip sitelerin olumsuz etkilerinden kurtulmuş olursunuz.
önemli olan size ait olmayan alakasız veya yasal olmayan sitelerle aynı sunucda bulunmamaktadır. ikinci planda da size ait hostinglerin farklı ipler de olması sağlanarak link değişim etkisinin arttırılmasıdır. ilk husus için size özel ip ikincisi için seo hosting kullanabilirsiniz. ben kendi reseller hesabıma ait ip kullanıyorum.
aşağıdaki linkten görebileceğiniz gibi seo hosting olmamasına rağmen shared hosting de değildir.
http://sunucutara.com/?adres=seohocasi.com