delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bugün sana gelse birisi dese ki bundan sonra şu dili konuşacaksın (hiç olmayan) şu kültürü yaşayacaksın sen ne dersin??? Yıllarca osmanlıca ve farsça okumuş yazmış insanlara sen farklı bir dil dayatırsan ne bekliyorsun. Bugün aynı şeyi bana yapsalar bende karşımdakini ölümle tehdit ederim. o günün şartlarında bugünün şartlarını kıyaslama. Şu anda herkes Cumhuriyetin doğruluğuna inanıyor fakat o gün yeni gelen bu düzene pat diye insanların inanmasını beklediler.

Kara cahillik başkalarının doğrularını kendi doğrularınla karşılaştırmayım, enine boyuna ölçmeyip tartmayıp sadece kendi doğrularını dayatmaktır.

Cumhuriyet kusurusuz bir oluşum olduğunu mu düşünüyorsun, hiçbirşey kusursuz değildir.

Fragmada geçen bir kelimeyi alayım;
Ahirette Atatürk sizi savunmayacak, orada Allah ile baş başa olacaksınız.

Bu cümlenin nesi yanlış doğru, fakat bunu söylettiren ve söyleyen kişinin tipine, arkasındaki kuklaya baktığında nasıl bir cümle halini aldığını da görüyoruz.

Kara cahilim ben sen ise aydınsın, ben bir cahil olarak karşımdakinin de doğrularını tartmaya çalışıyorum fakat nedense buna müsaade bile etmemek için elinden geleni yapıyorsun.

Tekrarlayayım bu cahil kafamla, Kubilay ın doğru yapıp yapmadığını tartışmıyorum biz ilk okuldayken anlatılan gibi biriyse iyi bir insanmış fakat farklı bir kültür içine zorla yeni kültürü yerleştirme çabası kahramanlık değildi...

Daha fazla tartışma gereği duymuyorum seninle kusura bakma, sende benim gibi cahil birisiyle tartışmak istemezsin zaten
Cumhuriyetin ilk yıllarında yani dilimiz Arapça iken ülkede okuma yazma bilenlerin oranı yüzde %10'u geçmezmiş. Atatürk Arapça'nın zor bir dil olmasından dolayı dil değişim yasasını meclise sokmuş ve tüm meclisce yeni Türk dili kabul edilmiştir. Türk diline geçtikten sonra ülkemizde okuma-yazma bilenlerin oranı 10-15 kat artmıştır.

Sen Müslüman'ım, benim istediğim olacak diyorsun bu ülkede. Olmayınca ne oluyor "gider karşımdakini ölümle tehdit ederim" diyorsun. İslamiyet dini bu mu acaba? İslamiyet dininde istediğin olmazsa git öldür, kelle kopar, bölücülük mü yap diyor acaba? Neymiş Atatürk o kadar Alim'i astırmış da şöyle böyle olmuş. Onlar alim değil efendim, onlar 3-5 çakaldan başkası değildi. Başlarında Ziya Hurşid'in olduğunu herkes iyi biliyor, Ziya Hurşid'de Atatürk'e suikast girişimlerinden idam edilmemişmiydi? Kuran-ı Kerim'de sürekli İslam dininin temizlik dini, kardeşlik dini olduğu yineleniyor. Sen gelmişsin dinin için adam öldürmeye kastediyorsun. Doğru mu bu efendi?

Kimse pat diye insanların Cumhuriyet'ini kabullenmesini beklemedi o dönemlerde. Ayrıca herşeyi Atatürk yaptı zannediyorsunuz değil mi? O yapmadı işte. Atatürk meclis kurdu, yüzlerce millet vekiline taslaklar sundu. Kabul edilen edildi, edilmeyen edilmedi. Aynı millet vekili yine Müslüman'dı, yine Hilafet görmüş insanlardı. Onlar neden kabul etti peki? Çünkü doğru olanı oydu. Ha arada kabul etmeyenler olmadı mı dersin. Evet kabul etmeyenler de oldu. Sonuç olarak Türkiye bir Cumhuriyet olarak kuruldu, bir Cumhuriyet ülkesinde olması gereken şeyler oldu.
Ben sana Cumhuriyet kusursuz bir oluşumdur demedim. Her oluşum da en az bir kaç kusur vardır. Bu Cumhuriyet için de olur, Monarşi için de olur, her türlü yönetim biçiminde de olur. Kısaca Türkiye'nin yönetilmesi gereken yönetim biçimi Cumhuriyet'ti.

Ayrıca çoğu eski kafadarlar Atatürk'ün dinsiz olduklarını düşünüyorlar. Öyle birşey yok efendim. Atatürk'ün laiklik ilkesini getirdiği zamanki konuşmasını dinleyenler bilir. Şöyle der; "Mensubu olmaktan gurur duyduğum İslam dini ve devletin işlerini birbirinden ayırıyorum". Tabi bu aklımda kalanı söz öbekleri yerine oturmamış da olabilir. Araştırabilirsiniz. Neymiş efendim, Allah varken, Muhammed varken neden ilk önce Atatürk? Sanane arkadaşım? Yanacak olan benim, yanmayacak olan sensin. Bir insan, bir insanın cehennem de yanmasını neden bu kadar düşünürki? Atatürk'ün yeri bende ayrıdır, Allahın ve Muhammed'in yeri bende ayrıdır. Buna kim karar verebilir ki?

Ben sana kara cahil derken, ben sana doğru olan şeylerden bahsediyorum fakat sen tarihi çarpıtıyorsun. Olmuş, yaşanmış, yazılmış ve anlatılmış olayları kendi bilinç altından yalanlıyorsun. Ben buna kara cahillik dedim. Peki bu kadar şeye yalan-yanlış diyorsun (-ki doğru olmasına rağmen) senin doğruların nedir?