Üzülüyorum. 30 yaşına gelmişsin ama hala bazı olayları bilmiyorsun, bilmediğin gibi olmuş şeyleri olmamış gibi gösterip eyyamcılık yapmaya çalışıyorsun. Buna düpe düz kara cahillik denir.
bugün sana gelse birisi dese ki bundan sonra şu dili konuşacaksın (hiç olmayan) şu kültürü yaşayacaksın sen ne dersin??? Yıllarca osmanlıca ve farsça okumuş yazmış insanlara sen farklı bir dil dayatırsan ne bekliyorsun. Bugün aynı şeyi bana yapsalar bende karşımdakini ölümle tehdit ederim. o günün şartlarında bugünün şartlarını kıyaslama. Şu anda herkes Cumhuriyetin doğruluğuna inanıyor fakat o gün yeni gelen bu düzene pat diye insanların inanmasını beklediler.
Kara cahillik başkalarının doğrularını kendi doğrularınla karşılaştırmayım, enine boyuna ölçmeyip tartmayıp sadece kendi doğrularını dayatmaktır.
Cumhuriyet kusurusuz bir oluşum olduğunu mu düşünüyorsun, hiçbirşey kusursuz değildir.
Fragmada geçen bir kelimeyi alayım;
Ahirette Atatürk sizi savunmayacak, orada Allah ile baş başa olacaksınız.
Bu cümlenin nesi yanlış doğru, fakat bunu söylettiren ve söyleyen kişinin tipine, arkasındaki kuklaya baktığında nasıl bir cümle halini aldığını da görüyoruz.
Kara cahilim ben sen ise aydınsın, ben bir cahil olarak karşımdakinin de doğrularını tartmaya çalışıyorum fakat nedense buna müsaade bile etmemek için elinden geleni yapıyorsun.
Tekrarlayayım bu cahil kafamla, Kubilay ın doğru yapıp yapmadığını tartışmıyorum biz ilk okuldayken anlatılan gibi biriyse iyi bir insanmış fakat farklı bir kültür içine zorla yeni kültürü yerleştirme çabası kahramanlık değildi...
Daha fazla tartışma gereği duymuyorum seninle kusura bakma, sende benim gibi cahil birisiyle tartışmak istemezsin zaten