Bazı arkadaşlar olayı çözmüş helal olsun. Ben şunu diyorum ünide 4 yıl olur 7 yıl olur ama genellikle herkes bitirir eğer adam bitiremiyorsa o farklı bir sorundur.

Bu sene son senem. Haftaya 5 tane 2si pazartesi diğer hafta da 3tane sınavım var. 2 gündür eve kapandım ama tam anlamıyla çalışıyorum diyemem. Kırtasiyeden aldığım ve kendi bazı notlarımı topladım. Bir defa komple okuyorum ve özetini pcde worde yazıyorum. Mesela Urartu Sanatı adlı dersin elimde 18sayfa not var sorumlu olduğum. Güzelce okudum ve 3sayfalık özet çıkardım. Kendi yazdığım cümleler olduğu için hiç çalışmasam bile sınavdan önce 1-2saat okusam aynısını dökerim kağıda. 3 yıldır da bunu yaptım.

P.tesi diğer sınavım sunum yapacağım. Kullanacağım resimleri bir klasore koydum. Yarın da yazıları worde gireceğim. Sonra c.tesi birleştirip powerpointte birşey oluşturacağım. Şimdi hepsini bugün yapmaya denesem hem yorulurum sıkılırım hemde diğer derslere bakmamış olurum. Bu yüzden böyle uzun veya zor dersleri 2-3 parçaya bölün.

Sözel bölümler için konuşuyorum adam akıllı özet çıkarın veya kitap tarzında çok sayfadan sorumluysanız özet yerine bir kalem alın okurken işaretleyin önemli yerleri sonra direk o bölümleri tekrar okuyarak çalışın. Sosyolojiden aldığım dersi öyle hallediyorum adam 89 sayfa + 4-5 sayfa extra nottan sorumlu tutuyor beni bunun özeti olmaz.

İşimiz bilgisayarda olduğu için zor kapatıyoruz gerçekten çoğumuz bağımlı olmuşuz. Fakat dediğim gibi açın bir word oraya yazmaya çalışın. Sıkıldığınızda ara sıra msnye veya foruma bakarsınız. Ama son dakikayı beklemek inan size zarar olarak döner. Vizeleri sağlam yaptığında sonra finallerde es geçme şansın var büt v.s derken. Hiç çalışmadan geçmeyi bekleyerek kendimizi kandırmayalım.