Framework uygulamaları hangi dilde olursa olsun sevemedim. Başkalarının projelerini hazırlamadığım için zaman sorunum yok. Frameworkü amacına göre kullanan kişi az. O kadar eminim ki; Framework kullanan veya kullanmaya çalışanların yarısından fazlası özentilik için kullanıyor. Frameworkü koz olarak kullanıyor, hani bir konu açılır sen mi iyi php biliyorsun ben mi diye işte orada al benim farkım var diye yazmak için.
D3LLy'nin yazdığının bir kısmına katılıyorum. "hazır bir framework kullanmak zorunda değilsiniz. " kısmına. Eğer kendiniz birşeyler yapıyorsanız yabancı bir framework kullanmak yerine kendi frameworkünüzü hazırlamanız en iyisidir. Kendi sisteminizi mi yoksa yabancı bir sistemimi iyi bilebilirsiniz?
Neyse arkadaş "Neden Framework kullanmalıyız?" diye konu açmış ama her zaman ki gibi konu almış başını gitmiş.
Frameworkü büyük bir projen varsa ve(veya) zaman bakımından hızlı olmak istiyorsan framework kullanabilirsin. Ama elbette performans kaybı yaşarsın. Neden yaşarsın? Şöyle düşünün bir kod yazdınız normalde php derlediğinde;
(sallıyorum)
push 1
push 43
Call bilmemne
gibi bir asm çıktısı verirken Framework kullandığınızda
jz 000001
push 1
push 43
Call bilmemne
gibi çıkış yapar. Bu ne demek ? Normalde 3 satır asm kodu olarak çıktı veriyor ama Framework kullanıldığında o 3 satırlık asm kodu en az 4 satır halinde çıkıyor. Peki 3 satırlık normal kodu işlemek mi kolaydır yoksa en az 4 satırlık bir kodu mu?
Zamandan kolaylık sağlarken performansda kaybın olur. Arkadaşlarında dediği gibi zamandır. 3 saatte yazacağın kodu Framework ile 3 dakikada yazman mümkün.