Birincisi python ile bircok seyi yapabilirsiniz fakat turkiyede bu konuda iş bulma hevesiniz biraz kırılabilir. Python web için yetersiz degildir . Bunu diyen arkdas pythona yuzeysel olarak soyle bir bakıs atmis gecmiştir. İspatıda google ve youtube'dur (bana gore google'in youtube'yi almasindaki buyuk sebeplerden biride youtube'nin python ile kodlanmis olmasi) .

Php'yi profesyonel sekilde ogrenip bir tasarimcida bulursan cok guzel işler yapabilirsin home-office tarzında calisabilirsin. Php herkes tarafından bilinmesi cumlesi bir php uygulama yazari olarak benimde zoruma gitti .

iki fonksiyonu bilmekle maalsef phpyi bilmiş olunmuyor. Bakıyorum halen herkes inline kod yaziyor. Hersey birbirine girmiş. Metodoloji yok. Bam güm girmiş. Her sayfada kendini tekrar etmiş durmus. Moduler bir yapı yok cache yok kara düzen işlemiş herseyi. Bu sekilde dusurseniz php bilmeyi benim 16 yasindaki kardesimde biliyor demektir.

Ayrıca Madem herkesce bilinmesini istemedigin bir dil olmasini istiyorsun assembly ogrenip kendine rq7 dili çıkart.

Yinede ben python ogrencem derseniz yabancı kaynaklara bakmanız yararınıza olacaktır. Bildiğim kadariyla py3 ve py2 arasında farklar var py2 de yazilan py3 de calismiyor gibi. birde pythonda komut satiri sonu işleci yoktur tab tusu ile içerlikli yazmak durumdasınız .
if(kosul)
    islem
else
    islem

#gibi
Bunlarada dikkat ediniz. books.google.com a bir bakım bu yayınlar yurt disinda cok tutuluyor . http://books.google.com/books?id=1Hx...page&q&f=false

Kolay gelsin.