diyetin ilk günü böyleydi. aklıma hep bol tereyağlı tost geliyordu. bi bardak da bol şekerli sımsıcacık çay..Off anamm off dediydim. Sonra alıştım bee (:
Hem sigarayı bırakmak, diyetten daha kolay. En azından sadece bir şeyden kısıtlıyorsun kendini.
İçin tertemiz olacak.
Bugün yarın olgunlaşıcaksın, evleneceksin, çocukların olacak. Hen ha bire köhh köhh öksürürken onlar sana bakacak ve baa sen niye hep öksürüyorsun diyecek..
Sonra yıllar içinde belki de kanser olup onların karşısında kan kucakasın, vakitsiz bu dünyadan gidip onları dünyada yalnız bırakacaksın..
Çok örneği var. Kendini düşün önce, yok ben önemli değilim dersen geleceğini ve aileni düşün derim.
Bak ben hiç içmedim. Geçen doktora gittim. Ha bire öksürüyorum. Doktor sigara içmediğime inanmadı ama içmiyorum ya hu hiç içmedim.Nasıl olur falan derken test sonuçları geldi işte, sigara içsem çok beter olurmuş halim, içmediğim için zatürreyi falan kolay atlattım.
İçmee aman yaa boşver..Canın sıkıldıkça aklını başka şeylerle oyala gene de içme.
üniversite arkadaşlarımdan birinin babası yazın akciğer kanserinden vefat etti: nedeni ise sigaraymış.
insanlar sigarayı içerken kendilerini düşünüyorlar mı bilmiyorum ama, çevrelerindekini, ailelerini, çoluk çocuklarını düşünmedikleri kesin...
konuyu açan arkadaşa sigarayı bırakmasında tam destek