Arkadaşım, dernekler ve vakıfların kuruluş amaçları farklıdır. Yalnız bazı dernekler tıpkı vakıflar gibi sosyal yardımlaşmada yapmaktadır.
Örneğin TED Türkiye Eğitim Derneği maddi olanağı olmayan ancak ahlaklı, çalışkan, başarılı öğrencilere destek vermektedir.
Yine diğer taraftan gerçek amacı lokalinde kumar oynatabilmek için kurulmuş dernekler bile vardır.
Ben şöyle düşünüyorum (konu sahibi işin özünü anlatabilir); Derneklere de ücretsiz hizmet verdiğinde yukarıdaki bahsi geçen kuruluş amacının ne olduğu bilinmeyen her tür derneğe de hizmet vermek zorunda kalacacağını düşünerek sadece vakıflarla sınırlı bırakmıştır.

Elbette vakıfların parası vardır. Zaten vakıf, amacını gerçekleştirmeye yetecek malvarlığı var ise kurulur. Bu yeterli ise kurulur.
Benim anladığım ise (sizinkinin aksine) şüphelerinden dolayı özellikle dernek yazılmadığı ve zaten dediğiniz gibi yeterli parası olsun olmasın, toplumsal yardımlaşma yapan, belli bir amaca hizmet veren vakıflara kendi imkanlarıca destek vermek, bu desteğin karşılığını ise destek verdiği sitede reklamını yapmak.

Şimdi zaten bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, karşılıksız tema script dağıtan arkadaşlarımında zaten uyguladığı bir şey olduğundan (karşılıksız olanlar değil, bu şekilde karşılık isteği olanlar kastımdır) pek yadırgamadım.