merhaba arkadaşlar ;

aklıma bir konu geldi yazıyım istedim ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız bu sizin taktirinize kalmış ve daha önce bu konuda fikirler konuşulduysada özür dilerim.

Ticaret yaparken en büyük sorun güven sorunudur. bu sorunu aslında itrader biraz olsun gideriyor ama itrader'de bi yerde işe yaramıyor çünkü 10-30 satışı olan kişilerde kaybolup gidiyor itraderi olmayanda kaybolup gittiği oluyor. Hal böyle olunca ve itraderi 0 olup ticaret yapmak isteyen arkadaşlara karşı haliyle bir tedirginlik oluşuyor ve ilk hamleyi itraderi az olanın yapması bekleniyor ama satıcı ise itraderi 0 olan oda karşıya güvenmiyip onun hamle yapmasını istiyor bu şekilde ya ticaret bi şekilde olumlu yada olumsuz devam ediyor yada iptal oluyor.

şimdi benim fikrim şu bu fikrim gittigidiyor havuz sistemini gibi birşey ama bu sistemde ne bir php yazılımına nede başka birşey var.

Örneğin A Kullanıcı B Kullanıcıya Sitesini Satıcak Veya Domain Satıcak fakat ortada güven sorunu var burda devreye gönüllü biri gircek forumda saygın ticareti yüksek bir isim seçilcek

A Kullanıcı Siteyi 1.000 TL B Kullanıcıya Vericek Önce Güvendiğimiz Kişi C Kişi Olsun A Kullanıcı Domain Bilgilerini Önce C Kullanıcıya Vericek Daha Sonra C Kullanıcısı domain şifresini değiştircek o zaman domain A Kullanıcısından'da Çıkmış Olcak B Kullanıcı A Kullanıcının Hesabına 1.000 TL Yatırdıktan Sonra A Kullanıcı Ve B Kullanıcı C Kullanıcıya parayı aldım , parayı verdim şeklinde belirtcek daha sonra C kullanıcı domain şifresini B Kullanıcıya vericek.

Karışıkmı anlattım bilmiyorum ama bu şekilde belki çözülür dolandırıcılık sadece site satışı değil bir çok satışta bu ana fikir üzerinden yöntemler geliştirilebilir.

Bir Başka Soruda şu tabi ki bu aracı şahıs kim olucak bence moderatörlerden bi tanesi sırf bu iş için görevlendirilebilir ama moderatörler yetişemezse forum dışında ekstra bu işe moderatörlerin seçeçeği kişiler anket şeklinde açıklanır en çok oy alan kişi bu işi yapar.

Sabahın 10 Oldu uykusuzluk başıma vurmuş , saçmalıyor olabilirim aklıma geldi sadece paylaşmak istedim geliştirilir ve uygulanırsa bence epey bi azalma olur dolandırıcılık konusunda.

Saygılarımla ;