Arkadaşlar bakın, konuyu okumama rağmen gece vaktinden ötürü odaklanma problemi yaşadım ama yine de yorum bırakmak istiyorum.

Bakın, ben bu vatana layıkıyla hizmet veren bir personelim, görev hayatım boyunca yüzlerce kısa dönem askere teskere verdim ve bu kişilerin çoğunluk kısmı sırf askerliği 5-6 ay yapabilmek adına üniversite okuyan kişiler, bu düşüncemin aksini boş yere savunmayın çünkü ben işin bizzat içindeyim. Bir diğer konu ise; ben askerliğin kat-i suretle düşürülmemesinden yanayım neden? Şimdi bakın, 20 yaşına gelmiş birisi 3 ay komando okullarında vs. yerlerde acemi er eğitimi alıyor, ardından 12 ay boyunca görev yapmak üzere 1. 2. ya da 3. derece kritik bölgelere gönderiliyor, kişi zaten kadro (usta) birliğinde yapması gerekeni, yaşayacağı şeyleri biliyor, bilmese de acemi birliğinde öğretiliyor zaten. Örneklerle açıklamak gerekirse, 3 ay acemi birliği aldınız diyelim, ardından 1. dereceden kritik bölgelerden birisi olan şırnağın cehennem dere mevkiine gittiniz diyelim, çatıştınız, gezdiniz, pusu attınız, sürekli arazidesiniz diyelim, pazartesi günü çıkılan arazi taramasında gezdiğiniz yerleri kim bilecek, SİZ.! belli bir zaman sonra o araziye tekrar çıkmanız gerekecek, peki o araziyi kim biliyor enine boyuna, yine SİZ.! diyelim teskereci oldunuz 3 ayınız kaldı ve yeni askerler geldi. Yeni asker ne yapsın, yol bilmez, yordam bilmez, araziyi tanımaz etmez. Bu durumda birinci sınıf kim, yine SİZ.! demek istediğim şudur ki; asker, araziye tam alışıyor, hayatta kalabilmesi ve vatanı için savaşabilmesi için mevkiiye tam alışmışken haydii, teskeresini alıp gidiyor ve bölge yeni askere, acemiye, araziyi bilmeyen, tanımayan askere kalıyor, bu durumda TSK'nın kaybı terör örgütlerine göre daha çok oluyor her bakımdan.

Uzun lafın kısası, Uzun dönem askerlik düşmemeli, kısa dönem askerlik konusunda da tek bir yorumum var, zaten 1. derece kritik bölgelere kısa dönem olarak %65 oranında asteğmen gönderiliyor, asteğmen de silahlı eğitimini alıyor ama acemi birliğindeki 20 yaşındaki askerden farksız, bu durumda kısa dönem askerleri mevkii ve makamlarına göre yani mezuniyetlerine göre yerleştiriyorlar ülke bazında. Sivilde, hakim, savcı, avukatlık mesleği icra eden birisi kısa dönem askerlik yapmak için gittiğinde, Ankara, İstanbul, İzmir gibi yerlere gönderiliyorlar neden, orada lazım çünkü.

Saygılarımla...