Okumayan cahildir diye bir tabir çok yanlış olacaktır. Mühendislik okumuş cahil bir komşum var. Okumaktan kasıt insana birşeyler kazandırmasıdır. Dünyaya bakış açısı değişmesi farklı kültürler tanıyıp ufkunun genişlemesi illaki okuyanın azda olsa farkı olacaktır. Üniversite okuyan odun çok tanıdığım var üniversite okumayan kültürlüde çok tanıdığım var.
Sen sadece kaçıyorsun

Bende Süleyman Demirel üniversitesi bilgisayar programcılığı 2 senelik mezunum yani aynı senin durumdayım ama 15 ayda hayatımda çok şey değişeceğine inandığımdan geçen sene açık öğretim işletmeye kayıt yaptırdım. Geçen sene hazırlık okudum 3 e geçtim bitince kısa dönem yapıp gelicem. Bunu sende yapabilirsin üstelik taş atıp kolun yorulmuyor okulada gitmiyorsun isteğe bağlı örgün eğitim olan üniversitede bölüm derslerinede girebiliyorsun.
"oldu da ben mi okumadım ?" gibi kelimeler beni çok sinir ediyor İbrahim Tatlıses in dediği gibi oxford vardıda biz mi okumadık. İmkanlarını zorlarsan illaki bir çıkar yol vardır.
Adam okumuş min 4 sene okumuş heralde senden daha az gidecek neden gitmesin. Sen 4 sene boyunca gezerken veya çalışırken o adam okuyordu derslerimi nasıl geçerim diye düşünüyordu. Her okuyan kültürlü diye bir kaide de yok ayrıca onun kısa dönem yapması kültürü değil. Üniversite mezunu birini ele alalım daha yeni mezun olmuş sıcak bilgi sen bu adamı 15 ay askere gönderirsen bu adam askerden geldiğinde nolur bildiği herşeyi unutur. Benim çevremde bir çok kişi askere gitti biride çatışmadı ülkeyi savunmak dediğin nedir. Forumda Tolga Levent var kendisi uzman çavuş sınırda savaşmış vücudunun en az 4 yerinde kanvas mermileri var kısa dönemi bırak uzun dönemin askerde nasıl bocaladığını anlatıyor sen ne savunmasından bahsediyorsun.
Bu ülkenin okumuş insana ihtiyacı var arkadaşlar herkes okumalı!
Okuyan adam askerlik için okuyorsa onun Türklüğünden şüphe ederim. Ne yani askerde kısa dönem yapmak için mi okuyorsunuz üniversiteyi. Babanın hayrınamı okuyorsun kendi geleceğin için okuyorsun askerliği 6 ay yapmak için değil. Ben üniversite okuyan ile okumayanın aynı şartlar altında askerlik yapması tarafındayım. Okumuş bilgiliymiş ülkeyi daha çok koruyacakmış.pehhh