Cappystarj0e adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence de.

Ayrıca şunu söyleyeyim. Bu hükümet asla üniversite mezunlarını mağdur bırakacak birşeye imza atmaz. Bir kere kendi gençlik kollarının en az %80i ünv. mezunudur. İlk itiraz eden parti tabanı olacaktır.

Bu yüzden tek tip askerlik gelse de, yine de ünv. mezunlarına +avantaj sağlanacak bir halde gelir. Bu avantaj nasıl olur? Belki görevleri değişir belli işlerin kesinlikle yapırılmaması vs. orasını tam bilemiyorum ama ya tek tip olmaz ya da olacaksa ünv. mezunlarına avantaj sağlanarak olur.

Tek tip olmazsa, hem uzun hem de kısa dönemin askerlik sürelerinde düşüş olur diye tahmin ediyorum.
Bu konu ilk gündeme geldiğinde sinirden kudurdum herkes eşit olacak diye çıkardılar. Genelkurmay "asker ihtiyacımıza bakacağız fakat kesinlikle tek tip askerlik olmayacak üniversite mezunlarını mağdur etmeyeceğiz" dedi. Türkiye' de her sene 1.4 milyon kişi okula başlıyor. Üniversite mezunu askere gitmeyen kaç kişi var hesabı siz yapın böyle bir şey imkanı yok olamaz.

PhotoFatih53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadarda gündem meşgul edilmezki, ne olacaksa olsun artık.
Bunlar oyun arkadaşlar fazla takılmamak lazım koskoca tbmm' nin tek sorunu askerlik oldu Bunlara şaşırmayın arkadaşlar 2 sene boyuncada tek gündem türbandı.