Usta sen lastikleri takgit ama domaine takma, şöyle bir büyük siteler bak bakim hangisinde kelime geçiyor, mesela amerikada huffpost s e x kelimesinde bile ilk sırada çıkıyor, diyeceğim kelime işi masal, ha minik niche sitelere işe yarıyor kelime.
ayrıca internet sitesinden nasıl takıp gidecekler merak ettim
O isimler gerçekte yok hocam. Misal verdiğim isimler.
Öncelikle merhabalar...
Petlas ve Good Year Lastikleri diye örnek verdiğiniz kelimeler ile belirtmediğiniz gerçek hedef kelimeleriniz arasındaki rekabet farkı aynı mı?
Çünkü "GoodYear Lastikleri" aramasında ilk sayfada çıkan sitelerin %90'ı backlink açısından tamamen zayıf hatta backlinksiz siteler... Diğer "Petlas Lastikleri" kelimesine bakmamıza bile gerek yok.
Verdiğiniz örneklere dayanarak, yine örnek olan takgit.com.tr ile normal düzeyde bir backlink çalışması yaparak kısa bir sürede ilk sayfadaki yerimizi alabiliriz. Belki bu kelimelerde ilk sıraya kolay kolay yerleşemeyiz ama en azından ilk 3'e sokamayacak kadar zorlu bir iş değil.
Ben rekabetin hat safhada olduğu kelimelerde, marka ismi diye domainde hedef kelime kullanamadığımız siteleri ilk sayfaya çıkarmayı bırakın, ilk sıraya getirdim.
Diyeceğim şu ki, siz herşeyi domainde hedef kelimenin olmasına bağlıyorsunuz. Oysa ki, site içi optimizasyonu muntazam olan, kaliteli ve alakalı backlinkler almış olan bir siteyi sıkı çalışma ile ilk sayfaya rahat rahat sokarsınız.
Önemli olan site yapılandırmasında ve backlink güçlendirmesinde doğru teknik ve analizleri yapmaktır.
Kolay gelsin.
Bu konudaki deneyimlerinizi görmek ve gerekirse faydalanmak isterim. Bir pm atabilirmisiniz telefon numaralarınız dahil.