Kosgeb'de kimlerden destek alıyorsnuz 1 kaç isim pm atarmısnız bana hocam.
Kosgebin girişimcilik programına katıldım ve proje verdim.Onlarda bana sertifika verdiler.Ben bu sertifikayla bulundugum şldeki kosgebe basvurarak firmamı kurmam dahilinde, eskiden 10000 hibeydi, şimdi firma için yapılan masrafın %60 olması gerek, böyle bir tesvikleri var, hibe olarak.Ayrıntılı bilgi kosgebden alınabilir, bendeki durumsa şudur, ben firmamı kurayım, bir miktar para gelicek olması.
Tabii ki işin kısmına göre değişir durumlar ama iyi bildiğim için söylüyorum. KOSGEB bir firmanın tüm giderlerini desteklemiyor maalesef. Sunabileceğiniz giderlerin bazı kriterleri var.
Bu yüzden "firma kurmak için ne kadar harcama yaparsanız yapın" cümlesinin resmi şirket giderleri kısmına bakarsak doğru. Ancak şirketin içini doldurmak için yapılacak masraf kısımları duruma göre değişir.
Belli limitler söz konusu, benim kafamdaki ortak kısmı şudur, küçük bir ofisle başlamak isteyen kimse varsa, bu kişiler için bulunmaz fırsat, al 2-3 tane pc, masa sandalye yer kirası falan hepsini topla %60 ını kosgeb veriyor.Kalifiye eleman al maaşın %80 nini veriyor.Daha bir çok teşvik...