İlk öncelikle hâlen denenemiş olanınız varsa denemenizi önereceğim bir sistem.
Uzun bir aradan sonra drupal.org sitesine girdiğim zaman ilk olarak sağ tarafta
7 Critical issues (D7) ifadesi dikkatimi çekti. Bu ne demek oluyor? Bu demek oluyor ki 7 hata giderildikten sonra RC yani stabil sürümü yayınlanacaktır.
Drupal 7'yi alpha sürümlerinde deneyen biri olarak alpha sürümünde bile gayet stabil çalıştığını söyleyebilirim. Alpha sürümünde sürüm yükseltmede birkaç küçük problemle karşılaşmıştım. Beta sürümü ile tekrar bir yükseltme denemesi yaptım. Bu sefer hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Ayrıca module ve tema güncelleme dökümanlarıda tamamlanmış sayılır. Önceki seferde tema güncelleme dökümanının tamamlanmamış olmasından dolayı yeni bir tema kullanmıştım.
Ayrıntılı Bilgi:
http://drupal.org/drupal-7.0-beta1
Kritik hatalar oluyor, şu anda 10 tane kritik hata mevcut. Yani demek oluyor ki, standart bugların dışında, Drupal'in çalışmasını engelleyen 10 tane çok ciddi hata mevcut. Bunlar düzeltildiği zaman beta 2 yayınlanır. Bu düzeltmeler yapıldıktan sonra beta 3... Tabi bu esnada bir çok iyileştirme, değiştirme de yapılır. Nedir bunlar, 100 'e yakın hata ve iyileştirme mesela.
Şu anda betayı bir çok sunucuda kuramıyorsunuz. Hata veriyor, problem yaratıyor. O yüzden geliştirici sürümünü kurmakta fayda var. En azından 3-4 tane hata giderilmiş oluyor.