Sevgili daha.net Müşterisi,
Şu ana kadar farkına vardınız veya varmadınız fakat daha.net’in Linux sunucularından bir tanesi Kernel yani çekirdek problemi yaşamaktadır ve firmamız ile alakalı siteler de dahil bir çok site erişilemez durumdadır.
Peki problem nedir: Kernel Panic dediğimiz, işletim sistemini devre dışı bırakan ve yazılımsal bir hata başımıza gelmiştir. Problem işletim sistemi bazlı olmasa çözümü çok basit olacağı halde, işletim sistemine erişim güçlüğü problemi çözüm süresini uzatmaktadır.
Dün gece yarısından beri teknik mühendislerimiz datacenter ımızda problemi çözmek için çalışmaktadırlar ve çözüm konusunda ciddi yol kat etmişlerdir. Her ne kadar söz veremesekte tahminimiz 4-5 saat içersinde sitelerin tekrar açılacağıdır. Bu süre içersinde e-posta alamayacak ve gönderemeyeceksiniz. Size gönderilen e-postalar gönderenlere ‘ulaşılamıyor’ mesajı ile geri dönecektir. Bu durumun sizin için ne kadar can sıkıcı olduğunu çok çok iyi anlamaktayız. Web sitesi veya e-postalarınız ile alakalı hiç bir dosyanın kaybı yaşanmayacaktır, bunu bilmenizi isteriz.
Toz bulutu dağıldığı anda mühendislerimiz ile oturarak bunun neden başımıza geldiğini çok detaylı konuşacağız ve tekrarlanmaması için bütün gerekli önlemleri alacağız. Bundan emin olabilirsiniz.
Sevgili daha.net müşterisi, her bu tip olay ömrümüzden ömür götürmekte ve başımızı öne eğdirmektedir, bunu bilmenizi isteriz. Teknik Destek ekibimizi arayabilir veya ticket açabilirsiniz ama bunları yapmasanız bile konu üzerinde birinci önceliğimiz olarak ilgilendiğimizi bilmenizi isteriz. Durum çözüldüğü anda herkese bilgilendirme e-postası atılacaktır.
Tekrar tekrar özür diler ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
daha.net