İlk olarak, Photoshop demişsin zaten çoğu arkadaş ps'yi tercih eder, bu zaten bilgi birikimi ile oluşan birşeydir, photoshop şöyle basit bir şekilde acıklamak gerekirse: Cantan'da, 10 tane Alet var örnegin bunlar, keltepen, makas, koli bandı, vs vs, Eğer bunların ne işlem yaptıgını öğrenirsen ki, bunu zaten öğrenirsen photoshopda istedigin herşeyi yapabilirsin, resim düzenleme, montaj işlevi yapma, tasarım, editleme, vs vs. Amac bunu öğrenmenden geçer sadece.

İkinci olarak, illaki photoshop'da yapıcaksın diye birşey yok, sadece bu tasarım işi için var olan bir programda var, yine Adobe'nin ismi ile çıkan bir program, "fireworks" dedikleri bir tasarım programı. İnsanlar fw'nin daha kolay oldugunu söylüyorlar, tabi bunun sebebi ise tabiki photoshop'un işlevini bilmedikleri için. Ayrıyetten birde Corel Draw vardır, ben bunuda zerre kadar bilmem ama, bununda amacı tasarım yapmak, resim düzenlemek vs, yani senin işine yarıyacak olan 3 tane program söylüyorum sana;

- Photoshop
- Fireworks
- Corel Draw

Sana sunucaklarım;
a) "photoshop ile denedim beni baya bir zorladı" Gördügüm kadarıyla, photoshop hiç yoktan açmasını biliyorsun. Yani alt yapın var.
b) Eminim ki, fireworks v corel draw hakkında pek bi bilgin yoktur?
c) Fireworks veya, corel draw'ı, photoshop hiç yokmuş gibi, araştırıp öğrenmeye bak.

Sana olan önerim;
Madem photoshop'u az cok olsada biliyorsun, bu konuda kendini daha fazla geliştir. Örnegin sana yukarıda bahsettigim cantandaki: aletler. Bunlar zaten photoshop, photoshop yapan kısımlardır. En basitinden, Photoshop'da az bir bilgi ile, "Marquee Tool" ile, yapamıyacagın şey yoktur. Bunun yanına birde "brush tool" ve, "Pen tool" ilave edersek, sen yukarıdaki çalışmaları hiç zorlanmadan yapabilirsin, buna adım kadar eminim

Eğer bi yerden başlamak istiyorsan, ve bu başlamak istedigin program eğer ki photoshop ise, ve bu işi gerçek anlamıyla yapmak istiyorsan, senin öğrenmen gereken ilk iş, photoshop tool'larıdır. Ve bunu nasıl öğrenirim diyede dert yanma, eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan. Milyon $'lık Google'yide kullanabilirsin, bir sürü kaynak bulucaksındır, her ne kadar bir çoğu kopyala yapıştır olsada yine bulacaksındır. Ama benim kendi yazdıgım derslerdende yararlanmak istersen: > Photoshop tool < adına hazırladıgım dersleri, ok icine işaretledigim link'den ulaşabilirsin..

Öğrenmek için, azim şart