Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Joomla! 1.6 sürümlerde JoomFish gibi çok dilde yayın yapabileceksiniz. Bundan zaten daha evvel bahsetmiştik ama özelliği daha da geliştirdiler. Sistem tarayıcı dilini algılayıp, ona göre varsa içeriği o dilde gösterebilecek. Bu da JoomFish'te olan bir özellikti.

Sürüm dilinde de değişiklikler var. Türkçe sürümü geceyarısı orijinal sürümün ardından yayınladım. Dileyenler deneyebilir:
http://aytugakar.info/joomla-haber-d...ayinlandi.html
bu iletiyi okuduktan sonra joomladan iyice sogudum..
nedeni ise cok basit: Joomla 1.0.0 sürümden beri joomla kullanicisiyim ve scriptin cok ama cok fazla eklenti ile geldigini düsünüyorum. O kadar cok gereksiz bilesen, modül ve bot varki anayapisinda, bir wp ile karsilastirdigimizda korkunc geliyor insana. kurulum dosyalarinin boyutu zaten benden uzak durun diyor. Kurulumla beraber her gelen ektra özellik daha fazla sorgu, daha fazla dosya, daha yavas calisirlik, daha fazla zaman beklemek oldugunu bilmek gerekir.
2 sene evveline kadar bu sistemden birsey olmaz denilen WordPress scriptinin Joomlayi sagdan solladigini ve kulllanilabilirlik, yapisal basitlik, esneklik ve hiz konusunda cok ideal bir noktaya geldigini kabul etmek gerekiyor.
Joomla yazilimcilari ise kullanicilarina zengin aile cocugu muamelesi yaparak eklenti ve özellik üzerine özellik ekleyerek zaten hantal olan yapisini iyice hantallastirmayi basari saniyorlar.
WorPress te sayfalama özelliginin bile eklentiyle sonradan kuruldugu bir zamanda Joomla Akar hocanin verdigi bilgiye göre kullanicisina bir hizmet, bir kiyakta daha bulunarak cok dilli servis özelligini sistemine entegre ediyor..
Uzun uzun yazmaya gerek yok, bilesenler, botlar ve modüller sayfaniza bir gözattiginizda kurulum yaptiginizdan beri icine bakmadiginiz bircok eklentinin orada öylece durdugunu görebilirsiniz.