sürekli mail yazacağım diyorsan bunun için BB den daha ötesi yok zaten, e-posta konusunda diğer tüm cihazlara oranla bayağı bi önde.
HTC nin G1 , Magic ve Touch Diamond modellerini kullandım, Diamond modelinde WM işletim sistemi var, ancak işlemci hızı açısından performans iyi değil, MT durumunda oldukca kasılıyor cihaz, ama genede güzel.
Androidli cihazlarının tamamı ise aynı, sadece işlemci hızları değişiyor, bilindiği üzere Androidde tüm eklentileri kendiniz ekliyorsunuz, yani temelde tüm cihazların işletim sistemleri ve özellikleri aynı, sadece görüntü ve performans farkı var.

Bu cihazların arasına Xperia x10 da ekleyebilirsin, ekran boyutu oldukca iyi, ancak şöyle bişey dikkatmi çekti, kamera konusunda cidden iphone çok ilerde, akşam saat 8 sıralarında iphone 4 ve xperia x10 u elime alıp her ikisiylede aynı kareyi maximum çözünürlük ve kalitede çekim yaptım, aradaki fark inanılmaz, Xperianın 8 MP olan merceği iphoneun 3gs cihazında kullanılan 2MP lik kaliteli merceğinden dahi iyi çekim yapamıyor maalesef.