Bütçeni düşürerek Tempra da bakabilirsin. 8-9 bin gibi bir rakama temiz bir Tempra bulabilirsin diye düşünüyorum. SXAK gibi bir model alırsan, klimalı, hidrolik direksiyon, 4 kapı otomatik, yaşıtlarına göre oldukça iyi bir araçtır. 96-99 model arası birşey bulabilirsin.
Bozuk yollara pek gelemez ama düzgün yollarda rakip tanımaz

Parçası ucuzdur. Kullanmayanlar ileri geri konuşur Tempra hakkında ama kullananlar genelde memnundur. Arabanın içinden gelen tıkırtılar en büyük sorunudur. Ama bu yaşlı arabaların hemen hepsinde mevcut. LPG'li bir Tempra çok yakmaz. Yani diğer araçlara göre ortalama bir yakıt değerine sahip. Bagajı çok geniştir, kullanması oldukça keyiflidir. Kaporta için olumsuz şeyler söylenir genelde. Bir bakıma doğrudur da. Ama kaza anında bu durumun avantaj sağladığı da belirtilir tabi.
Bunları bir Tempra kullanıcısı olarak söylüyorum. Ben şu an yeni model araçlara bakıyorum, eğer 10.000 tl bütçem olsun yeni araç bakmaya gerek duymazdım, direkt model yükseltirdim. 2. eli çok iyi değildir ama zayıf da denemez. Çok üzeceğini sanmam.
Ayrıca bütçeniz yeter mi bilmiyorum ama Dacia Logan'lar da hoşuma gidiyor benim. (Tip olarak değil) Arkadaşta var, kısa mesafede de olsa yolculuk yaptım. Gayet güzel-rahat, arka koltuk mesafesi uygun genişlikte. Tam bir aile arabası gibi geldi bana. Kendisi de oldukça memnun. 2005 üzeri olması avantajdır. Yeni araba her zaman daha iyidir.
Bütçeniz 2-3 bin daha fazla olsa Stilo önerirdim. Çoğu sıfır araçtan daha donanımlı modelleri mevcut. Hem de tasarım olarak çok iyi. Ama 2. eli zayıf bildiğim kadarıyla. Ama hakkını veren bir araç.