Muratson_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgi paylaşmak günahsa ben bu günaha alet olmak istiyorum.

Ayrıca ben orada "Niye hit alıyorsunuz ki? Kendinizi kandırın, başka bir şey yapmayın. Aferin sizlere..." dedim. Kendim hit almıyorum yazmış mıyım? Hayır. Eee o zaman problem ne kardeşim? Ben kendim hit almıyorum yazsaydım tamam haklısın diyecektim. Ben kendimi üstte görseydim BEN HİT ALMAM yazardım...

Cümleyi okuyorsun ama anlamakta güçlük çekiyorsun.
Cümlenizi okuyor ve gayet iyi anlıyorum. Evet, ben hit satın almam yazmamışsınız (zaten benim kastım teşvik ettiğiniz, yaptığınız bir şeyin yapılmasına kızmanız, eleştirmeniz) ancak hit satın alanlara kızmışsınız sanki siz almıyor ve üstelik alınmasını teşvik etmiyor gibi.
Neyse diğer arkadaşlar nasılsa anladılar konuyu. Teşekkür ederim. Aynı başlık altını kontrol ederken tesadüf etti. Dinime söven bari Müslüman olsa derler ya, işte bu.
Murat arkadaşım, eleştirim şahsınıza değil. Gerçekten daha önce teşvik edip, onaylamadığınız bir durumu anlatmak istiyorsanız cümleyi şu şekilde kurmanız daha uygun olurdu.
"Niye hit alıyoruz ki? Kendimizi kandıralım, başka bir şey yapmayalım. Aferin bize..."
Rusyada ilk kaldığım sıralar yeni dili öğrenirken çok zorlandığım anlar oldu. Kendimi o kadar bu dili öğrenmeye zorlamıştım ki, bazen bir şeyin Türkçesi aklıma gelmiyordu.
Sizde de durum bu demiyorum ama sözünüze ve niyetinize itimat ediyor, yanlış yazdığınızı düşünerek konuyu kapatıyorum.