Alıntı
Etik midir? kişiye göre değişir.
işte bu kişiye göre değişmez hiç bir etik kısmı yoktur.

Alıntı
Ya da Carreforu'dan alışveriş yaparken kredi kartınız neden sadece pos makinesinden geçmez de daha sonra bir de kasadan geçer?
bu dediğiniz olay hiçbir zaman başıma gelmedi defalarca alışveriş yaptım sadece pos makinesinden geçirildi kredi kartım.

Alıntı
Siz bir siteye üye olurken bu bilgilerinizi paylaşıyorsanzı eğer, bu bilgilerin ortalıkta dolaşmasını da göze alıyorsunuz demektir.
hiçbir firmanın bizim bilgilerimizi satmaya hakkı yoktur. Koç holding kendi alt yapısında çalışan bir firmaya kişisel bilgileri verdiği için çok büyük davalara gebe kaldı.
bu olaylarıda biraz araştırırsanız bulursunuz. kimsenin bilgileri kendi alt yapısında çalışan bir firmaya bile vermeye hakkı yoktur.

Alıntı
weblebi.com, estore.com.tr, hemalhemsat.com isimli kapanan web sitelerinin tamamının kayıtları başka sanal mağazalara aynen bu şekilde, üstelikte fatura dahi kesmek suretiyle ilgili firmalar tarafından satılmıştır.
bu sitelerin hiç birine üyeliğim olmadı eğer olsaydı bu bilgilerin satıldığını duyduğumda kişisel dava bile açardım bundan da çekinmem kesinlikle.

Alıntı
Ben bir siteye bu bilgilerimi verirken reklam maillerinin geleceğini tahmin ederek ve bilerek veririm. Geldiğinde de şikayet etmem. Eğer şikayet etme postansiyeline de sahipsem alışverişlerimi internetten değil, gider mağazadan (üstelik kredi kartı dahi kullanmadan nakit olarak) yaparım.
bu tarz sitelere bir sürü sertifika veriliyor satış yapabilmeleri için
bu sertifikalar neden veriliyor. bu bilgilerin güvenliği ve korunması için
bu belgeler verilmesine rahmen bu bilgiler satılıyorsa buda hukuksal açıdan problemdir.
eğer bana internet bu imkanları sağlıyorsa kullanmak en doğal hakkım
bu hakları kullanacağım diye bütün düzenbazlıkları göze alacağım diyede bir kaide yok