tam olarak değil. zaten yazıda laikliğin kötü birşey olduğundan değil, laiklik adı altında gelişen bir düşünce ve düşüncenin eseri olan bir anlayıştan bahsedilmiş ve o eleştrilmiş. evet, bu ülkede yazı içeriğinde bahsedilen türde bir anlayış var maalesef: dini olan ya da dine ait olan herşeyden nefret etme, kötü gösterme ve aşağılama anlayışından bahsediyorum.
bir zamanlar hakan şükür'e de benzer şekilde saldırmıştı bu anlayış. adam sanki devlet düşmanıymış gibi muamele görüp, uğramadığı hakaret kalmamıştı. adamın söylediği şey "kutlu doğum haftasına yakışır bir derbi olsun. taraftarlar sahaya döner bıçaklarıyla değil, güllerle gelsin." demekten ibaretti.
bunun üzerine candan erçetin başkanlığında bir heyet anıtkabr'i ziyaret etti. o zaman vazgeçtim, galatasaray'dan ve candan erçetin'den...
nasılki atatürk'ün hedef alınması ben dahil pekçok kişiyi rahatsız ediyor, aynı şekilde dinimizin çeşitli nedenlerle ama olumsuz bir biçimde gündeme gelmesi yine rahatsızlık veriyor, rahatsız ediyor. bugünkü akp gerçeği bunun bir yansıması. olayı siyasileştirme adına yazmıyorum, ama bu, bugün pekçok akademik çevrede de konuşulan bir mesele.
belli bir kesimi eleştirecekse bunun adını versin. adına laiklik oyup herkesi eleştirmesi çok ilginç.
Alıntı
Burası Osmanlı İmparatorluğu değil, Türkiye Cumhuriyeti. Gerici Osmanlı yıkılalı, zalim padişahlar öleli, İngiliz işbirlikçisi hain padişah bu topraklardan kovulalı yıllar oldu. Yüce Önder Atatürk vatanı düşmanlardan kurtardı, Yunanlıları denize döktü ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.
Bu cumhuriyet Osmanlı’nın devamı değil. Biz kurduk. Osmanlı gibi ümmetçi değiliz, İran gibi İslam cumhuriyeti de değiliz. Laik bir ülkeyiz.
buna da kafam takıldı. ilkokul seviyesinde cümle kurup, bir şeyleri ti'ye mi alıyor yoksa ben mi öyle anladım bilmiyorum. Belki de tarafsız bakamıyorumdur.