Herkese iyi çalışmalar dilerim arkadaşlar.

Bir projede kullanmak üzere DOMAIN alacağım. HOST ise yurtdışından edinilecek ancak domaini de bu host'a yönlendireceğim. Toplumsal bir sıkıntıyı/mağduriyeti protesto etmek için site üzerinden imza toplayacağız. Ne var ki Yetkililer tarafından bu proje sahibinin ve destek veren ekibin didiklenmesi kuvvetle muhtemel. Siteyi tasarlayan, domaini alan, hosting'i kullanan kişiler olarak kafamız rahat olsun istiyoruz. Devlet memuruyuz ve başladığımız proje güzelce giderken yetkililer tarafından "Bu projeyle işimize çomak sokarsınız ha!" şeklinde işimizden olmak da istemiyoruz.

Ne yapabiliriz bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Kimseyi rahatsız etmeyecek işler için türkiyede isimtescil ve slmhosting'i kullandık bugüne kadar. Gerektiğinde PAYPAL, gerektiğinde Kredi kartı kullanıyoruz.Kimliğimizin öğrenilmesinin bir sakıncası yok haliyle.

Bahsettiğim proje bazılarını rahatsız edeceği için araştırılmak isteneceğiz. Yetkililerin bilgilerimize ulaşmasını yurtdışındaki yasalara/kurallara göre imkansız kılacak bir DOMAIN REGISTRAR firması ya da ÖDEME YÖNTEMİ var mı acaba. Kurumlar bu domain firmaları ile yazışıp bilgilerimizi öğrenebilir mi? Nasıl bir önlem alalım? Memur olmayan birinin kredi kartı da olurdu ama elalem ile uğraşmak,başkalarını diken üstüne oturtmak istemiyorum :/ Kart ile ödesek adsoyad gidiyor. PAYPAL desen aynı. Wiretransfer,Moneygram ile bankadan gönderelim dersen sanırım kimlik istiyorlar. Şaşırdım kaldım. Acemiyiz yurtdışından alım konusunda.

Yardımcı olursanız sevinirim. Kolaylıklar diliyorum hepinize.