spider58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuya bakarak CPU kullanımını sadece SQL sorgu sayısı ile alakalı zanneden arkadaşlarımız olabilir. Ancak böyle bir kanı yanlış.

- Kodlama (kullanılan fonksiyonlar, divler ve tablolar vs)
- SQL sunucunun işlediği sorgu sayısı
- Tema Admin paneli (bu çok önemli)
- Kullanılan grafikler
- Eklentiler

Bunların hepsi de hemen hemen eşit miktarlarda etki eder CPU kullanımına. İşin özü şudur, ne kadar az özellik o kadar az CPU kullanımı oranı.
Eyvallah spiderım Tema linkini isteme sebebim grafik ve css di zaten..Genel olarak cpu kasma sorununu zamanında kendiminde yaşadığı reklamlar-java kodları ve grafiklerdi..

O konuda da gerekli açıklamalar yazmayı düşünüyorum...

Makaleyi dallara ayırıp tam olarak cpu optimizasyonu demesek de genel optimizasyon makalesi hazırlamayı düşünüyorum..

Misal tüm resimlerin birleştirilmesi (sprite),css kodlarının sadeleştirilmesi ve alternatif yeni kodlar,eski wordpress kodlarının temizlenip yenilenmesi..

Tema admin paneli olarak şöyle birşey söz konusu...Genellikle option kullanıyoruz..Bu konuda panel yapımını anlatmıştım daha önceden..Spider gerçi senin de kullandığın özel yazdığın panel var ama mümkün olduğu kadarıyla abi panelleri sadeleştirmeye çalışmak gerek..

Ayrıca sosyal medya vs gibi şeyleri eklenti yerine manuel olarak kullanımına özel göstermemiz gerekli..Misal basit bir reklam için çok gelişmiş reklam eklentileri kullanıp siteyi oldukça kasıyorlar..

Gereksiz eklentilerin kaldırılması,sql un yeniden optimizasyonu konusunda..Örneğin yeni eklenti kurup,deneyip kaldırıyorlar..Ama eklentilerin çoğu uninstall özelliğini tam olarak uygulamıyor ve sql da halen sorgulamaya devam ediyor..

Bu konularda seninde yardımlarını alarak güzel bir makale oluşturalım..