Serdar007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günümüzde incil tam ve doğru olarak varmıdır acaba ?
İncil günümüzde değiştirilmiştir ve incil eski bir kitaptır yenisi peygamberler aracılığı ile gönderilmiştir.Yeni gönderilen kitap yerine eskiye göre davranmak doğrumudur sizce ?
nightclub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günümüze ilk indiği gibi mi geldi İncil? Yobazlar tarafından onlarca kez bozuldu. Dini başka yere çekenler yüzünden..
Biz müslümanlar nasıl Kur'an-ın değişmediğine değiştirilemeyeceğine inanıyorsak. diğer din ve inanışlarda bu şekildedir. kesin bir inancı var ki kişinin dinini belirlemiştir.

Ayrıca adsensede sadece İncil reklamı çıkmıyor, Katoliklerin, ya da diğer dinlerin reklaları da çıkıyor.

Ben o mesajımda İncil değil de Tevrat yada Zebur deseydim ne cevap verecektin acaba?

Ben sana ayetlerden hadislerden konuşuyorum. İmanın şartlarında sadece Kurana değil 4 kutsal kitaba ve onların Peygamberlerine inanmak var.

Her müslüman buna inanmak zorunda zaten. Sadece Kurana inanıyorum demek Allah'ın indirdiği diğer kitaplara ve peygamberleri reddediyorum demek bu da dinden çıkmana neden olur.

Kitaplara İman: Allah katından gelen kitaplara Kur’an-ı Kerim’de ve sahih hadislerde ismi zikredilenlere ismiyle; (Kur’an, Tevrat, İncil, Zebur) zikredilmeyenlere ise genel olarak iman etmek gerekir. Kur’an’ın dışındaki diğer kitaplar tahrif edilmiş olduğu için onlara Allah (c.c) katından geldiği şekliyle iman edilmesi gerekir. Kur’an ise Allah tarafından korunmak suretiyle kıyamete kadar baki kalacak ve yalnızca O’na bağlananlar kıyamet gününde kurtuluşa ereceklerdir.

Burada bahsedilen şey, İncil değiştirilmiştir ya da değişmemiştir meselesi değil, İncil'in Allah tarafından yeryüzüne insanlar için Hz. İsa aracılığıyla indirildiğine inanmaktır.