Benim demek istediğim benim markam olan GOOGLE kelimesi ile bir domain alıp site açıcak benim binlerce dolar ödediğim script'i kopyalayıp kendine eğlence malzemesi çıkaracak birine ben dava açardım.Google INC firması içinde "google" kelimesi geçen domain'e el koyma hakkı var bunun için wipo var zaten.Ama wipo diyorki ortada telif hakkı durumu veya markayı lekeleyicek bir durum yok ise el koyamazsın diyor.
http://www.kucukgoogle.com/ bu sitenin altına adam bizim GOOGLE INC ile hiç bir bağımız yoktur yazsa sorun yok ama dışardan giren biri bu siteyi google sana bilir hatta bilmeyen biri google hacklenmiş bile diye bilir =) ve bu GOOGLE INC firmasını lekeler.Adam google'a ait bir script'i izinsiz kullanıyor telif haklarını çiğniyor.Siz diyorsunuz burada hakaret yok şöğle düşün senin abc diye tv kanalın var ve biri çıkıp abc ismi ile rakı satıyor ve abc denince akla ilk senin firman geliyor sen bütün alanlarda milyarlar verip abc kelimesini marka tescili yaptırmışın biri senin ismin ile rakı satsa sen bu duruma izin verirmisin ? Buradaki mantıkta aynı senin binlerce dolar verip script yazdırıp google kelimesini marka yapıyorsun biri çıkıyor hem senin script'ini hemde markanı kullanıyor ticari alanda bu en büyük hakarettir başkasının adını kullanmak.Benimde içinde google geçen domainim var imzam'da yazıyor ama ben sitemin altına yazmışım Google INC firması ile alakamız yoktur ve içinde google kelimesi geçen domainlerin tüm hakları Google INC firmasına aittir diye aynı şeyi oda yapmalı bence...