Merhaba arkadaşlar,

Belki bu bir sessiz çığlık belkide bir ağıt gibi; ama artık nefes alamayacak kadar bunaldım ve sıkıldım, bunu buraya yazma gereği duyuyorum.

Daha önce yaşamış olduğum atak ve saldırılardan dolayı müşterilerimin silinmesinden ve işi hukuksal boyutu taşımamdan dolayı işler düzenli gitmedi ve hosting firmamı kapatmak zorunda kaldım.

Elimdeki birkaç müşteriyide hosting sağlayıcı firmalardan aldığım reseller paketlerine taşıdım. o zamandan bu zamana onlarca burada kaliteliyiz biz 7/24 destek vs.. diye havalara zıplayan firmalara aktardım.

Ben Hosting barındırma işi yaparken gecenin 4:20sinde ankaradan bir firmanın ÇİN'e mail gönderemiyorum (blacklist'e takılmış) yada gecenin 2sinde abi cpanel e giremiyorum (o saatte kafa birmilyon olunca http://spanel.xxx.com şeklinde girmeye çalıştığı için) diyenlerden tutun, parasını haftalar önce yatırmayan ve şu zaman yatırcam diyenlerle çokca (1kamyon dolusu) kişi ile uğraştım çalıştım. Hatta bu sebeplerden dolayı ben rahatsızlanıp birkaç kere acil'e de kaldırıldım.

2000 başlarında ortak olduğum 2 arkadaşım la ayrılıp tek tek hosting işi yapmaya başladıktan sonra; eski ortağım hosting işinden dolayı Eşinden ayrılmak zorunda kaldı bir diğeride belki yazımı okuyordur bir gece program yazarken tüm kas sisteminin beyin kontrolünden çıkması (hastalık adını hatırlayamadım şimdi) ile olduğu yere yığılıp (9-10 ay önce oldu) haraket edememesiyle mücadele ediyor. Yürüyemiyor konuşamıyor hatta hiçbir kasını haraket ettiremiyordu. (Allah(c.c.)'a şükürler olsunki yeni yeni kendine gelmeye konuşmaya yürümeye başladı)

Şimdi bu kadar şeyi düzensiz bir şekilde neden yazdım!.. Başımıza gelenlerden sonra elimde kalan ve parasını aldığım siteleri reseller e aktarıp çalışmalarına devam ettirdim. O zamandan bu zamana sadece 1tane web sitesi kaldı elimde sözüm söz diyor ve onuda hala barındırmaya çalışıyorum.

Çalışıyorum diyorum çünkü 15günde bir 1aylık reseller parası verip başka yere geçmek zorunda kalıyorum.Bu sorununu sadece benmi yaşıyorum? Yoksa diğer kullanıcılarda yaşıyormu? 7/24 destek diyip sabah ticketlarınıza (sabah dediğim 9:30-10:00 gibi keyiflerine göre) cevapmı veriyorlar? Yada sabit telefon verip sabah oraya birileri gelene kadar sizde kimseye ulaşamıyormusunuz? Yada sorun olduğunda biryerlerden CepTelefonu numarasını bulup aradığınıda; telefonda haşince ve tavırlı cevaplarmı alıyorsunuz ?Çünkü ben bunları hep yaşıyorum,hala daha yaşamaya devam ediyorum.

Tekrar yapılanma aşamasına girip ortaklıklar kurup, Ankara'ya sırası ile PTT Genel müdürlüğüne (web ile ilgili bir proje için) daha sonra Ulaştırma Bakanlığına oranın referansı ile BTK merkez'e gitttik. Çok büyük bir proje için uğraştık sonuna geldik, gelin görünki herşeyi yapmamıza rağmen bu seferde yeni ortklık kurduğumuz insanların açgözlülüğü yüzünden bu işte fos çıktı. 1senelik çalışma çöpe gitti.

Daha sonra %30Turk Telekom ile bir iş daha yapmaya çalıştık, oda fos çıktı.

Şimdi son bir adım atıyorum, ekmeğini Web piyasasından çıkarmak isteyen 18yaşını doldurmuş, (tost,salam,sosis,karışık ekmek işi yapmayı düşünmeyen) (Allah(c.c.)Bu rep sistemini ortadan kaldırandan binkere razı olsun) iş yeri açmış yada açmak üzere olan. Vergisini verip helal kazanç peşinde koşmak isteyen, başlıca hedefi aşağıdaki sorunları bitirmek olan, ekmeğini bu piyasadan kazanmak isteyen ve hedefleri olan arkadaşlara buradan sesleniyorum.
Gelin beraber şeffaf saydam bişiler yapalım.

-Tek kişi olarak yada 2kişi ile bu işin yürümeyeceğini,
-Vergisiz usulsuz bu işlerin helal olmayacağını,
-24 saat canlı destek adı altında çalışan ve sadece sabahları akşam üstüne kadar çalışmaya çalışan ticket sistemine sahip olmayan,
-Herşeyin faturaları ve nizam şekilde ilerlediği bir web şirketinin adımlarını atalım.

Ciddi olarak bu işi yapmayı düşünen arkadaşlar lütfen PM ile bana ulaşınız.