merhabalar,
bugün adsense hesabım ve başka bir mail hesabım çalınmış.
tam geri alma hakkında konu açacaktımki kendi çabalarımla. ordan oraya savrularak geri almayı başardım (yaklaşık birbuçuk saat sürdü).
bilgisayarımda güvenlik açığı var sanırım. trojan vsvs..
kaspersky kurulu bilgisayarımda ama yeteri kadar güvenli değil anlaşılan. önerebileceğiniz programlar varmıdır arkadaşlar ???
linux'a geç. geçen windows işletim sistemi kurulu laptop'a, flash belleğimi taktı bir arkadaş... eve gelip bilgisayara taktım, bir açtım ki karşımda s1.exe şeklinde bir dosya var. nedir ne değildir diye hemen internette arattım. bildiğin virüsmüş meret. tek tıkla sildim. ubuntu tabanlı linux mint kullandığım için bu tür sorunları artık geride bıraktım.
çok basit (ama güçlü ve etkili) bir firewall + bu virüs hadisesinden sonra kurduğum clamav (sadece flash için) antivirüs ile kafam rahat, keyfim gıcır.

biraz reklam oldu gibi ama, gerçek bu...
güvenlik denilince, işletim sisteminin güvenliğinin akla geldiğini ve bunun ne kadar önemli olduğunu bildiğim için yukarıdaki hadiseyi anlattım.
linux %100 güvenli mi? %100 olmasa bile yüksek oranda güvenli. nihayetinde insan yapması olan herşeyde bir kusur illaki bulunur ve olacaktır. ama şunu da belirteyim; hayatımda ilk kez (yaklaşık 3 aydan beri) anti-virüs güncellemesi ve lisans sorunu olmaksızın internetin keyfini çıkarıyorum.