Yok aksine ben bu sitede yeni olabilirim, ama internetle 96 dan bu yana meşgulum. Yani o yüzden link, ırt, zırt, site, kod aşinalığım var. O yüzden açık olarak birbirimizi kandırmamamız taraftarıyım. Belki sizden daha çok bilgim vardır, ama neyse konumuz .id.k yarışı değil.

tazkalpmine adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz bu piyasada yenisiniz sanırım bloglara link ekleyen kişiler ile benim bahsettiğim SEO danışmanlarını aynı kefeye koyuyorsunuz. Gerçek SEO danışmanlarının yaptığını kimse size söylemez. Bilenler de. Ama sizin için SEO bir yerlere link eklemekse zaten doğru kişiler ile çalışamazsınız.
İşte komedi tam burada başlıyor. Gerçekten yapılan birşey varmı??? Ben burada milleti gaza getirip ben şu siteye ekliyorum, kelime analizi yapıyorum vb vb gibi beklentilerle yazmıyorum bunu. Yapılan çok hani müthiş bir işin olmadığını iddia ediyorum. Durum dönmüş şeye, biri birisinden duyar;
- usta sitemize seo neyin bişey varmış, ondan yaptıracaamışız ki uçsun tavan yapsın, heryerde biz çıkalım, dağlarda taşlarda adımız yazsın.
- (ötekisi) neymiş ki la o, çok mu pahalı bişeydir.
- tabi canım biz bilemeyiz, adamlar usta olmuş, google da bilem listeletiyorlamış la bizi.
- hee yaptırak o zaman...

Madem öyle ben yazayım. Zaten yapılan herşey çok vakit almadan, at oltayı bekle, balık illaki gelir misali. Adam iki kelime analizi yapıyor, ooo diyor bu kelimede 10 milyon arama sonucu var, o zaman listelenmeniz biraz zor, yada fiyatı yüksek olur. Ve süresi de bilmem kaç ay. Anlaşılınca adam site içi o kelimelere optimizasyon yapıyor, title ı değiştirip, ayarlıyor. Araya üç beş h1, bold anahtar kelimeleri kaptırıyor. Üç beş link alıyor. Bloglara ekliyor. Sonra 29 günlük yatışa geçip bekleme süresi başlıyor. Ertesi ay geliyor, bu sefer hakkını yemeyelim 2 gün çalışıyor, o da toplasan 3-4 saat. Sonra yine bakıyor diğer işlerine. Kimse demesin 1 site için ben günde 10 saat bir ay boyunca durmadan çalışıyorum, sonra da istenilen ücretler ne hikmetse sanki sadece benim siteme çalışır cinsten oluyor. Çok ilginç, değil mi???

Arkadaşa gerçek seocu denen adamlar olsa bile bir site için çalışılan 3-5 saate 500 lira az geliyor. O daha enteresan, madem seocu arkadaş benim kazandığım parayı hesaplayarak seoculuk yapıyor, ben de onu hesaplıyım, holding patronu olma yolunda gidiyorlar maşallah, çabuk zengin olma gibi hayallerindeler sanırım. Ya yok böyle bişey ya. Neyse şimdilik bu kadar.